Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΜΕ ΔΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Τα προβλήματα των υδραυλικών στο προσκήνιο

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου βιοτεχνών-υδραυλικών-θερμικών Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησε ο πρώην Νομάρχης και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Παπατόλιας. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Καπανιάρης, παρουσίασε στον κ. Παπατόλια τα οξυμένα προβλήματα και τις ισχυρές απειλές που δέχεται σήμερα ο κλάδος των υδραυλικών εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από «επαγγελματίες» της «μαύρης αγοράς», που δεν διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, δεν εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ συχνά απασχολούνται σε άλλους δημόσιους φορείς ή οργανισμούς.
Ιδιαίτερα τονίστηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο από την κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι και οι συνδέσεις με το φυσικό αέριο, που θα μπορούσαν να προσφέρουν διέξοδο στην υποαπασχόληση των υδραυλικών, «σκοντάφτουν» στην αδυναμία των πολεοδομικών υπηρεσιών να εφαρμόσουν πιστά την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προβλέπει την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης αδειούχου εγκαταστάτη υδραυλικού γ’ ειδικότητας, για τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, η απελευθέρωση του επαγγέλματος, στο πλαίσιο της Οδηγίας Μπολκεστάιν, χωρίς συγκεκριμένες αρχές και ορισμένους κανόνες, έχει οδηγήσει σε «διοικητική αναρχία», αφού στην πράξη δεν γίνεται σεβαστή η ιεράρχηση των ειδικοτήτων που προβλέπει ο νόμος.
Ο κ. Παπατόλιας τόνισε, από την πλευρά του, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες (και κυρίως οι πολεοδομίες) πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες στην ορθή τήρηση και τον ουσιαστικό έλεγχο των επαγγελματικών προϋποθέσεων για την άσκηση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να δοθεί επειγόντως παράταση τουλάχιστον δύο ετών από τον ΟΑΕΕ προς τους ασφαλιζόμενους υδραυλικούς, που αδυνατούν, υπό τις παρούσες συνθήκες επαγγελματικής ασφυξίας, να καταβάλλουν το σύνολο των ασφαλιστικών τους δαπανών, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν σταδιακά τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να διακόπτεται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους. «Αποτελεί ένδειξη στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, που πλήττονται σήμερα βίαια από την κρίση, η ρύθμιση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ώστε να μην απωλέσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που στοιχειοθετούν τον πυρήνα του κοινωνικού μας κράτους», δήλωσε ο πρώην Νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger