Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καταγγελίες Δ.Σ. ΟΤΑ για δημοτική αρχή Σκιάθου

SKIATHOS 1Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου για την εκχώρηση τμήματος της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτη. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «καταγγέλουμε διαίτερα τη στάση του Δημάρχου Ν. Πλωμαρίτη, την οποία χαρακτηρίζουμε ύπουλη και ανέντιμη, γιατί ενώ δέχθηκε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δ.Σ. και της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ και δεσμεύθηκε, ότι θα σταματήσει τη διαδικασία της δημοπρασίας, ο συγκεκριμένος Δήμαρχος με τη βοήθεια υπαλλήλου προχώρησε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Επισημαίνουμε ότι την ώρα του διαγωνισμού είχε προκηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας, στην οποία στάση συμμετείχαν όλοι πλην ενός.
Η παραπάνω ενέργεια του Δημάρχου Σκιάθου, για μας, στοχεύει στο εύκολο και μεγάλο κέρδος των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες θα είναι τεράστιες και ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας από τους ΟΤΑ άμεσος».
Επίσης το Δ.Σ. καταγγέλλει την αντεργατική στάση της Δημοτική Αρχής του δήμου Σκιάθου, διτόι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρώην Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο καταργήθηκε και δεν έχει γίνει ακόμη η μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο, με κύρια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, διότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες με τον δέοντα τρόπο. «Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να βρει λύση στις δύσκολες οικονομικές εποχές που ζουν οι εργαζόμενοι έτσι ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger