Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στο καλαίσθητο περίπτερο του Ε.Ο.Τ συμμετείχαν ως συνεκθέτες η Περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ, η ΡΟΔΟΣ με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (PROTOUR), η ΚΩΣ από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ο Δήμος ΣΚΟΠΕΛΟΥ, το ξενοδοχείο ”John & George” από το Τολό Αργολίδος.

  Η πρώτη ευχάριστη είδηση για την Τουριστική Σεζόν 2012 έρχεται από τη Δανία. Σύμφωνα με το γραφείο του Ε.Ο.Τ στην Στοκχόλμη, ύστερα από τη συμμετοχή του στην τουριστική Έκθεση FERIE FOR ALLE 2012 (www.ferieforalle.dk) στο Χέρνινγκ της γειτονικής Δανίας, την 24-26 Φεβρουαρίου 2012, γίνεται πλεόν επίσημα γνωστό ότι το γραφείο Primo tours από τη Δανία θα συνδέσει τους Δανούς πελάτες του με τα Κύθηρα μέσω του αεροδρομίου Χανίων. Όπως μας πληροφορεί το συνεργαζόμενο γραφείο Drakakis Tours πρόκειται για μια ελπιδοφόρα πρώτη προσέγγιση του σκανδιναβικού κοινού και τίθεται πλέον ένα μεγάλο στοίχημα για το νησί των Κυθήρων. Μπορεί να προσελκύσει το ποιοτικό κοινό των σκανδιναβικών χωρών; Η απάντηση και τα πρώτα συμπεράσματα έρχονται μετά. Αυτό που προέχει είναι η δουλειά. Το Visit Kythera θέλει να συγχαρεί όσους συνετέλεσαν από ελληνικής πλευράς στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας και εύχεται να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων, ανοίγοντας το δρόμο για να βρουν οι Σκανδιναβοί τα Κύθηρα. Εκτός του ταξιδιωτικού γραφείου Drakakis Tours που συνεργάζεται με την Primo Tours (γραφείο εξερχόμενου τουρισμού της Δανίας) συμμετέχουν οι εξής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις: Kythea Resort, Romantica Apts, Kythera Golden Sun, Marou Hotel, Neromylos.
Παρακάτω επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου το οποίο μας έστειλε η κυρία Αλεξάνδρα Σαραντίδη από το γραφείο του Ε.Ο.Τ στην Στοκχόλμη.
«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΟΤ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FERIE FOR ALLE 2012 , HERRNING DENMARK»
Με επιτυχία διεξήχθη η τουριστική Έκθεση FERIE FOR ALLE 2012 (www.ferieforalle.dk) στο Χέρνινγκ της Δανίας, την 24-26 Φεβρουαρίου 2012 στην οποία συμμετείχε με περίπτερό του ο ΕΟΤ. Η έκθεση προσέλκυσε 66.295 επισκέπτες (έτος 2011: 66.100). Η Εκθεση έλαβε χώρα στον Εκθεσιακό χώρο Messecenter Herning (www.mch.dk) με 1064 εκθέτες, εκ των οποιων 45 χώρες και 64 περιφερειακοί και τοπικοί οργανισμοί τουρισμού.
Στο καλαίσθητο περίπτερο του Ε.Ο.Τ συμμετείχαν ως συνεκθέτες η Περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ, η ΡΟΔΟΣ με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (PROTOUR), η ΚΩΣ από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ο Δήμος ΣΚΟΠΕΛΟΥ, το ξενοδοχείο ”John & George” από το Τολό Αργολίδος.
Οι επισκέπτες της έκθεσης αυτήν την χρονιά ήταν 66.295 (δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αριθμό άνω των 66.000 επισκεπτών). Η έκθεση ”Ferie for alle” δίνει έμφαση στα είδη camping και στο golf. Στην αίθουσα που ήταν τo περίπτερo του ΕΟΤ, πρωτοστατούσαν οι Tour Operators Bravo Tours, Promo tours και Star Tοurs.   
Ο Διευθυντής του γραφείου Ε.Ο.Τ Σκανδιναβίας κ. Θεόδωρος Θαλασσινός από κοινού με τους συνεκθέτες του περιπτέρου ΕΟΤ πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους Tour Operators, τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους ΜΜΕ και διαφημιστές.
Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Bjarke Hansen ιδιοκτήτη του T.O Primo tours ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία τους ανοίγει ως νέο τουριστικό προορισμό τα Κύθηρα μέσω του αεροδρομίου Χανίων για το τρέχον τουριστικό έτος 2012.
Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Jesper Klausholm Marketing Manager του BILLUND AIRPORT (διακίνησε συνολικά 1.300.000 επιβάτες με Δανέζικα charters για το έτος 2011) ανακοινώθηκε ότι άνοιξε απευθείας γραμμή πτήσεων με την RYAN AIR από BILLUND για Κέρκυρα για το τρέχον τουριστικό έτος 2012.
H Σκανδιναβία είναι μια μεγάλη αγορά που θα πρέπει να τους προσελκύσουμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που πέρασαν από την έκθεση ήταν σοβαροί, ευγενικοί και θέλουν ήσυχες διακοπές, αγαπάνε την Ελλάδα και θαυμάζουν τον Πολιτισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger