Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νέο θρίλερ "ολικής πτώχευσης" στην ISDA


Συνεδριάζει πάλι εκτάκτως το απόγευμα η ISDA, η διεθνής επιτροπή των ιδιωτών ομολογιούχων για να αποφανθεί εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός, δηλαδή η διαδικασία συνιστά «ολική χρεοκοπία» για την Ελλάδα με δεδομένο ότι ενεργοποιούνται οι ρήτρες συλλογικής δράσης (αναγκαστικό κούρεμα) για το 14% των ομολογιούχων.
Aν συμβεί αυτό, ενεργοποιούνται τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου). Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσό από ομόλογο του ... ΟΣΕ, το οποίο αρνήθηκε το "κούρεμα" και μπορεί να μας πτωχεύσει και τυπικά. Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες...

Πριν λίγο ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης «To Eurogroup ενημερώθηκε πως η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο»,. Το Eurogroup διαπίστωσε την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα.
Στο προσχέδιο της ανακοίνωσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «καλωσορίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής».
Η ελληνική πλευρά, όπως επιβεβαίωσε και το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εισηγήθηκε την ενεργοποίηση των ρητρών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger