Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο «αυτοκράτορας» Σγουρός υπερασπίζεται τους «εθνικούς εργολάβους»

Μύδρους κατά του προέδρου του ΕΔΣΝΑ, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά αναβολή του διοικητικού συμβουλίου τού Συνδέσμου και όλης της ημερήσιας διάταξης, όπου ανάμεσα στα θέματα -το κυρίαρχο- ήταν και τα 4 εργοστάσια του ΠΕΣΔΑ μέσω ΣΔΙΤ.
Αναπάντητα ερωτήματα
Αφού σημειώνει ότι ανεπιτυχώς, για δεύτερη φορά, δεν κατόρθωσε «να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα συμφέροντα των "εθνικών εργολάβων" εκχωρώντας τους την διαχείριση των απορριμμάτων», ρωτά ευθέως τον περιφερειάρχη και όλους «όσοι μανιωδώς υπεραμύνονται των επιχειρημάτων των εργολαβικών συμφερόντων για να κατασκευάσουν τα τέσσερα (4) εργοστάσια και να αναλάβουν την επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων» νασ απαντήσουν «στα μείζονα ερωτήματα που η Ομοσπονδία έχει θέσει και αφορούν στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, στην οικονομική επιβάρυνση των δήμων και των πολιτών από την είσοδο των ιδιωτών, στη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος».
Διάσπαση στην παράταξη Σγουρού για τη ΣΔΙΤ
Όπως υπογραμμίζει, παρά το ότι ο Γ. Σγουρός επιρρίπτει τις ευθύνες για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης του δ.σ. του ΕΔΣΝΑ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η πραγματική αιτία είναι άλλη: «ότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτου πολιτικής-κομματικής προέλευσης διαφωνούν με το σχέδιο που προωθεί, δε συμμετέχουν στη διαδικασία εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες και του έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επιλογές του».
Τον «προστατεύουν» πέντε διμοιρίες ΜΑΤ
«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν εμπόδισε κανέναν να εισέλθει στην αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλησαν να παραστούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του δ.σ. βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλούς "περίεργους τύπους", οι οποίοι περιφέρονταν στη αίθουσα. Με εντολή ποιου άραγε βρίσκονταν εκεί και ποιος ο λόγος της παρουσίας τους;», επισημαίνει συνεχίζοντας, με την υποσημείωση πως «ο "υπερασπιστής των δημοκρατικών διαδικασιών", μονίμως πλέον συνεδριάζει με τη συνοδεία πέντε (5) διμοιριών ΜΑΤ».
Ο Σγουρός δεν μπορεί να διασφαλίσει τους εργαζομένους
Και συνεχίζει: «Ο κ. Γιάννης Σγουρός δεν μπορεί να διασφαλίσει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη την αλαζονική και αυτοκρατορική συμπεριφορά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φέρει την αποστολή του σε πέρας. Κι αυτή είναι να αναθέσει στους εργολάβους-επιχειρηματίες τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην υποστούν επιπλέον οικονομικά βάρη οι πολίτες από την ιδιωτική διαχείριση των απορριμμάτων, να μην χαθούν θέσεις εργασίας και υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος».
«Επίσης, ας σταματήσει την υποκρισία και την εκμετάλλευση θεμάτων, όπως αυτό των εργαζομένων του Δήμου Φυλής που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα και ας ασκήσει επιτέλους τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Αττικής και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ για να λύσει και όχι για να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για να εξυπηρετήσει συμφέροντα», καταλήγει.

Περισσότερα, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger