Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γραφεία ΟΑΕΔ στις Σποράδες


Οι άνεργοι εξυπηρετούνται πλέον στον τόπο διαμονής τους
Σύμβαση συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ έχουν υπογράψει οι επικεφαλής και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η εξυπηρέτηση των ανέργων στον τόπο όπου διαμένουν, χωρίς επιπρόσθετες μετακινήσεις και έξοδα. Το γραφείο ανταποκριτή του ΟΑΕΔ έχει ήδη δημιουργηθεί στον Δήμο Σκιάθου και αναμένεται προσεχώς η online σύνδεση με τα κεντρικά της υπηρεσίας, προκειμένου να διεκπεραιώνονται άμεσα όλες οι υποθέσεις που αφορούν στους ανέργους. Το γραφείο άρχισε να λειτουργεί προ διμήνου περίπου και ήδη προσέρχονται άνεργοι για την θεώρηση και ανανέωση καρτών ανεργίας.
Ομοίως και στον Δήμο Σκοπέλου, οι άνεργοι θα μπορούν πλέον να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας στο νησί, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η απευθείας σύνδεση του τοπικού γραφείου με την υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Οι επικεφαλής του νησιού επισημαίνουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανέργους να εξυπηρετούνται στον τόπο όπου διαμένουν, δεδομένου ότι κάθε μετακίνηση συνεπάγεται κόπο και επιπλέον έξοδα για τους ίδιους.
Η αντίστοιχη δομή του Δήμου Αλοννήσου λειτουργεί από πέρυσι και έχουν ήδη εξυπηρετηθεί αρκετοί άνεργοι της Αλοννήσου, οι οποίοι παλαιότερα μετέβαιναν στο Βόλο για ανάλογες υποθέσεις. Πέραν της έκδοσης και ανανέωσης της κάρτας ανεργίας προσφέρονται σημαντικές υπηρεσίες στους ανέργους, οι οποίοι εξυπηρετούνται από υπάλληλο του Δήμου. Η σύνδεση του δικτύου αναμένεται σύντομα και στο μεταξύ, έχει επιτευχθεί και στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος της εξυπηρέτησης των ανέργων στον τόπο διαμονής τους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger