Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Δίκτυου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου)

Πριν από μερικές μέρες ομάδα συμπολιτών μας, μετά από απόφαση συνέλευσης, μπήκε σε εγκαταλελειμμένο επί 27 χρόνια δημοτικό κινηματογράφο στην Ν. Ιωνία, και αφού καθάρισαν το χώρο χωρίς να προξενήσουν ζημιά στο παραμικρό, διοργάνωσαν τριήμερο εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, παιδικά θεατρικά παιχνίδια, συλλογική κουζίνα.
Του δημάρχου το πόμολο
Πριν από μερικές μέρες ομάδα συμπολιτών μας, μετά από απόφαση συνέλευσης, μπήκε σε εγκαταλελειμμένο επί 27 χρόνια δημοτικό κινηματογράφο στην Ν. Ιωνία, και αφού καθάρισαν το χώρο χωρίς να προξενήσουν ζημιά στο παραμικρό, διοργάνωσαν τριήμερο εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, παιδικά θεατρικά παιχνίδια, συλλογική κουζίνα. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη αποδοχή και συναίνεση από τους κατοίκους της γειτονιάς. Αμέσως μετά, ο Δήμος Βόλου παρενέβη και σφράγισε την είσοδο του σινεμά, και όταν η συνέλευση την ξανάνοιξε, ο Δήμος ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας. Έτσι, χτες το πρωί άνδρες της ασφάλειας Βόλου εντόπισαν 4 νέους και νέες που κάθονταν σε πάρκο δίπλα στο παλιό σινεμά και τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Έκπληκτοι όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης χτες το μεσημέρι, είδαν να ξεκινούν από το αστυνομικό κτίριο 6 μηχανές με 12 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, με αναμμένες τις σειρήνες, ακολουθούμενες από 2 κλούβες μεταγωγών, στη συνέχεια να μπαίνουν ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της πόλης, να σταματούν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο, έχοντας διανύσει συνολικά 150 μέτρα, και να οδηγούν στον εισαγγελέα δεμένους πισθάγκωνα με χειροπέδες και σπρώχνοντάς τους τούς 4 «επικίνδυνους κακοποιούς», ενώ δίπλα στα δικαστήρια βρισκόταν παρατεταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ! Όταν μετά από ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι, μάθαμε ότι οι 4 παραπέμπονται σε δίκη στις 30/5 με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς», αφού ο δικηγόρος του Δήμου κατέθεσε ότι δύο βίδες και ένα πόμολο καταστράφηκαν στην προσπάθεια να παραβιαστεί η είσοδος του σινεμά.
Αμέσως μετά, δεκάδες αλληλέγγυοι πήγαν στο Δημαρχείο θέλοντας να διαμαρτυρηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο που βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά στην είσοδο του Δημαρχείου, μια διμοιρία ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό, τους σταμάτησε. Για πρώτη φορά απαγορεύτηκε σε πολίτες του Βόλου η παρουσία στις ανοικτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια ώρα που ασφαλίτες βρίσκονταν μέσα στη συνεδρίαση, ενώ τα ΜΑΤ συνέχιζαν να παραμένουν μέσα από την είσοδο και γύρω από το κτίριο του Δημαρχείου.
Είναι γνωστό ότι η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές μεταξύ των τοπικών «αρχόντων». Είναι φανερό ότι η χτεσινή «επίδειξη δύναμης» της αστυνομίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Μάταια όμως! Για εμάς είναι πασιφανές ότι «άρχοντες» και δυνάμεις καταστολής φοβούνται οι ίδιοι. Και σωστά κάνουν. Φοβούνται, και έχουν δίκιο, ότι  η λαϊκή οργή πλέον δεν τιθασεύεται, φοβούνται, και έχουν δίκιο, ότι ένα μαζικό κοινωνικό κίνημα ανατροπής «από τα κάτω» δεν θα αργήσει να ξεσπάσει και στο πέρασμά του θα σαρώσει τα πάντα: την αποκρουστική κυβερνητική πολιτική, την ίδια την κυβέρνηση των ανδρείκελων που υπηρετούν τράπεζες και κεφάλαιο, τα καλογυμνασμένα ανεγκέφαλα ανθρωποειδή των κατασταλτικών μηχανισμών.
Βόλος, 17/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου