Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τραπεζικό στέλεχος θέλαμε για δήμαρχο στην Σκόπελο καλά να πάθουμε


Αντιπαράθεση για τη ΔΕΥΑΣ Σκοπέλου

Αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Έντονος προβληματισμός και αντικρουόμενες απόψεις διατυπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, με φόντο την τιμολογιακή πολιτική του 2012 για την ΔΕΥΑΣ και τον κ. Βασιλούδη να αποχωρεί από την διαδικασία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την εισήγηση των επικεφαλής της ΔΕΥΑΣ, θα αυξηθεί κατά ένα ευρώ το πάγιο τέλος, ενώ η έκπτωση 50% για τα πρώτα 30 πρώτα κυβικά νερού που είχε θεσπιστεί για τους συνταξιούχους θα ισχύει πλέον για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ισχύει η παραπάνω έκπτωση. Επίσης, επέρχεται διαφοροποίηση και στα υδρόμετρα, καθώς το κόστος αντικατάστασης σε περίπτωση ζημιάς θα βαρύνει τον καταναλωτή, εφόσον έχει παρέλθει ο χρόνος εγγύησης της ΔΕΥΑΣ.
Ο κ. Χρήστος Βασιλούδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε, πριν την αποχώρησή του, την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στις αυξήσεις και τα μέτρα που υιοθετούνται σε εποχές κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή εφήρμοσε τις προτάσεις της τρόικας, καταργώντας την κοινωνική παροχή που ίσχυε από παλιά, προς όφελος των συνταξιούχων. Δηλαδή, την έκπτωση 50% για τα 30 πρώτα κυβικά της κατανάλωσης νερού». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου, υπογραμμίζει ότι «αποχώρησα από το Δημοτικό Συμβούλιο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι θεωρώ απαράδεκτα τα μέτρα που υιοθετούνται σε περίοδο κρίσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι, προσθέτει ο ίδιος, απέναντι στην νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ, αλλά και στις αυξήσεις που εφαρμόστηκαν στα Δημοτικά τέλη, σε αυτή την λαίλαπα που ζούμε».
Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής υπογράμμισε ότι «διαφοροποιείται το θέμα των εκπτώσεων προς τους συνταξιούχους, διότι υπάρχουν συνταξιούχοι με μεγαλύτερες αποδοχές από άλλους και ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι πρέπει η έκπτωση να συνδεθεί με το εισόδημα. Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Μιχελής, προσανατολιστήκαμε στην απόφαση να μην ισχύει η ειδική έκπτωση του 50% για τα 30 πρώτα κυβικά κατανάλωσης νερού, μόνο για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ». Όπως τονίζει παράλληλα ο Δήμαρχος Σκοπέλου «η έκπτωση ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, καλύπτοντας περίπου το 85% των συνταξιούχων του νησιού μας, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν τα ευεργετήματα της έκπτωσης». Σε ότι αφορά στα υδρόμετρα, ο κ. Μιχελής τόνισε ότι «όταν παρέλθει η εγγύηση, δεν μπορεί να επιβαρύνεται η ΔΕΥΑΣ με το κόστος αλλαγής των κατεστραμμένων υδρομέτρων» κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων της ίδιας επιχείρησης.
Την έντονη αντίθεσή του σε σχέση με τα παραπάνω διατύπωσε, εξάλλου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι διοικούντες τον Δήμο θα έπρεπε να αναλογιστούν την σημερινή πραγματικότητα αντί να υιοθετούν την αντίθετη κατεύθυνση. Σε μια εποχή που η κρίση συνεχώς μεγαλώνει, πολλοί άνθρωποι φθάνουν σε αδιέξοδο και δεκάδες καταστήματα κλείνουν, είναι απαράδεκτη η εφαρμογή μέτρων και κανονισμών που ακολουθούν διαφορετική πολιτική». Παράλληλα, ο κ. Ραμαντάνης κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο «να υπάρχει ατέλεια για τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και στους αναπήρους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger