Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο τουρισμός πληρώνει την κρίση στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος για τους Γερμανούς επηρεάζουν αρνητικά τις τουριστικές κρατήσεις

Picture 0 for Ο τουρισμός πληρώνει την κρίση στις ελληνογερμανικές σχέσεις
Την εκτίμησή του ότι οι ακραίες εκφράσεις κατά των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών επιδεινώνουν σοβαρά το κλίμα στις σχέσεις των δύο λαών, ενώ επηρεάζουν αρνητικά και τη ροή των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ITB στο Βερολίνο.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι, εκτός από τις κρατήσεις, δυσκολίες δημιουργούνται τόσο στις προσπάθειές για την αύξηση των εξαγωγών, όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ καλεί την ελληνική πολιτεία να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης και λειτουργίας του κοινού φορέα μάρκετινγκ με την συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τονίζει ο κ. Ανδρεάδης.
Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΣΕΤΕ και η Bundesverein der deutschen Tourismus Wirtschaft (Ομοσπονδιακή Ένωση Τουρισμού της Γερμανίας, δηλαδή τον αντίστοιχο ΣΕΤΕ), συνεργάζονται για την από κοινού δρομολόγηση δράσεων με σκοπό τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.
«Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος, οι οποίες μεταφέρουν το λάθος μήνυμα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται και εργάζεται σκληρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι φορολογούμενοι πολίτες άλλων χωρών για να βοηθήσουν τη χώρα μας», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger