Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ «ΓΑΛΕΡΑΣ» ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ . ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ.

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου με ώρα έναρξης 6.00 π.μ. αποφάσισε η  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Με νέα ψηφοφορία 20/3/2012 η Π.Ν.Ο (9 κατά , 5 υπέρ και 1 λευκό ) αποφάσισε να διακόψει την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών . Εκπρόσωποι του σωματείου συναντήθηκα σήμερα με την νέα Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας κ. Διαμαντοπούλου επιδίδοντας της τα αιτήματα των εργαζομένων . Η Υπουργός δεν δεσμεύτηκε απολύτως σε τίποτα ! Πολλοί εκ των εργαζομένων μιλούν για ξεπούλημα της Π.Ν.Ο και οργανώνουν κλιμάκωση των αγώνων και των κινητοποιήσεων τους μετά την 25η Μαρτίου.
Οι εφοπλιστές με τις ευλογίες της κυβέρνησης δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φορολογία ,ενώ παράλληλα  απειλούν με απολύσεις , διάλυση των συνδικάτων των ναυτεργατών , επιδόματα αντί κοινωνικής ασφάλισης , εκβιάζοντας λόγω κρίσης ,την  επιβολή συνθηκών μεσαιωνικής γαλέρας για τους ναυτεργάτες και ακριβά εισιτήρια για τους νησιώτες .
Σήμερα στο Λαύριο, όπως και σ άλλα λιμάνια , δεν απέπλευσε κανένα πλοίο .
Ωστόσο πλοιοκτήτες ( βίντεο http://youtu.be/6UyZ8srlrPk με τον πλοιοκτήτη κ. Γούτος) δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της απεργία , τρομοκρατούν εργαζόμενους , τους συμπεριφέρονται με τρόπο άξεστο λες και απευθύνονται σε σκλάβους σε γαλέρα κι  απειλούν μέλη του σωματίου καθώς και αλληλέγγυες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι θα φέρουν «τα συντάγματα του λιμενικού» προκειμένου να φύγουν τα πλοία τους .
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πλοιοκτήτες επικαλούνται   το λιμενικό σώμα σαν να είναι θυγατρική τους εταιρία ή σαν ιδιωτικούς σεκιούριτι οι οποίοι εκτελούν εντολές  σύμφωνες με το  πρόσταγμα του κάθε «γουτο-πλοιοκτήτη». 
Σε συνθήκες τρομοκρατίας κάποιοι μες τα πλοία δουλεύουν. Με την ψυχή στο στόμα , με την ντροπή στα μάτια ,αυτού που σκύβει το κεφάλι . Η αξιοπρέπεια ανταλλάσσεται μ  ένα κομμάτι ψωμί .
Κάποιοι απέναντι στην εξουσία και τον φόβο στέκονται με το κεφάλι ψηλά. Δεν υποκύπτουν στις απειλές. Απεργούν, αρνούμενοι τον απόπλου όλων των πλοίων . Εντούτοις κάθε φορά που ακούν το ματσακόνι , να γδέρνει την σκουριά τα μάτια τους βγάζουν φωτιές. Μαζί με την σκουριά να θρυμματίζεται και η τσίπα ,η αξιοπρέπεια των κατά τα άλλα συναδέρφων τους και να γίνεται σκόνη .
Σκλάβοι δεν γεννιόμαστε γινόμαστε ,προωθώντας με την ανοχή μας τις ελαστικές μορφές εργασίας , ενισχύοντας ξένα και ντόπια κέντρα δουλεμπορικών κυκλωμάτων .
Τα ΜΜΕ κόπτονται για την μεταφορά των ευπαθών προϊόντων στην νησιωτική Ελλάδα αποσιωπώντας σκοπίμως τις συνέπειες που θα έχει η άρση του Cabotage  τόσο για τους εργαζόμενους (ανασφάλιστη εργασία ,κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας) όσο και για τους νησιώτες (αύξηση του κόστους μεταφοράς αγαθών και ναύλων καθώς και μύωση  δρομολογίων σε «οικονομικά ασύμφορες» γραμμές).
Όλοι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νησιώτες καλούνται ,να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των ναυτεργατών και να μην υποκύπτουν στην παραπληροφόρηση και στα σαθρά διαλλείματα, που αναπαράγουν σκοπίμως πληρωμένα «παπαγαλάκια»  με την σκοπό τον αλληλοσπαραγμό και την διχόνοια της εργατικής τάξης και επιβάλλοντας την λογική ,του «διαίρει και βασίλευε»  .
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger