Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κινητοποιήσεις των δασκάλων της Μαγνησίας για τα νέα μέτρα


Να κατέλθει σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αποφάσισε, σε έκταση γενική συνέλευση, σήμερα το απόγευμα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να λάβει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, στην ολομέλεια των προέδρων την ερχόμενη Παρασκευή.
Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο, έκανε στους δασκάλους του Βόλου, το μέλος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, που έκανε λόγο για απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης με μαθηματική ακρίβεια, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να μην περάσουν το μέτρα του μνημονίου 2, αρκεί η κυβέρνηση να βρει «τοίχο» μπροστά της και κοντά στους εκπαιδευτικούς να βρεθεί σύσσωμη η κοινωνία.
Αν και η ΔΟΕ δεν έφερε συγκεκριμένη εισήγηση προς τα πρωτοβάθμια Σωματεία για κινητοποιήσεις, το πνεύμα των δασκάλων είναι να προτείνουν οι ίδιοι τη μορφή των κινητοποιήσεων που επιθυμούν, ώστε να ληφθούν υπόψη από την Ομοσπονδία και να προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση.
Στο δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων, αναφέρθηκε το μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Όσον αφορά στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης, ο κ. Κικίνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στόχος της Πολιτείας είναι να ξεφορτωθεί την υγειονομική περίθαλψη. Το αυτονόητο είναι τα χρήματα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί να αντικατοπτρίζουν την περίθαλψη», ενώ πρόσθεσε ότι η λύση δεν είναι να φύγουν οι εκπαιδευτικοί αλλά να λειτουργήσει το σύστημα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, έθεσε ως μεγάλο πρόβλημα τοπικά αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μετέφερε το αίτημα των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ να κινηθεί νομικά για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που ενώ πληρώνουν κάθε μήνα γι’ αυτά, δεν τους παρέχονται.
Μεγάλο χτύπημα δέχονται οι εκπαιδευτικοί και στον οικονομικό τομέα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μειώσεις του εφάπαξ μέχρι και 30%, ενώ όπως δήλωσε και ο κ. Κικινής, υπάρχει σκέψη να καταργηθεί κι εντελώς η καταβολή του εφάπαξ. Το μέλος της ΔΟΕ εκτίμησε ότι «τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από την κρίση μας βάζουν βαθύτερα», ενώ για τη νέα χρονιά εκτίμησε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Αναφορικά με την αξιολόγηση, δήλωσε ότι αν το υπουργείο Παιδείας την κάνει για να απολύσει, έχει χάσει το στόχο.
Τέλος, ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Ο μύθος του ΕΟΠΥΥ», διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ΕΚΒ, ενώ την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. θα διοργανωθεί στο Π.Θ. ημερίδα με θέμα «Η επένδυση στη γνώση απάντηση στην κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger