Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο Διευθυντής πολεοδομίας του νησιού αθώωσε τον εαυτό του για δύο βίλες

Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο οι καταγγελίες για σκάνδαλα στις δαδικασίες αδειοδοτήσεις δόμησης , είναι συνήθες φαινόμενο. 
Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση  που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα",  αποδεικνύεται, περίτρανα ότι συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δημοσίου νοσούν.
Άλλωστε όταν ο ελεγχόμενος είναι αυτός που ελέγχει το αν διαπράχθηκε παρανομία , αυτό και μόνο είναι παράλογο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπήρξαν καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για οικοδομικές αυθαιρεσίες στην υπό ανέγερση πολυτελή οικοδομή του προϊστάμενου της πολεοδομίας Μυκόνου Σταύρου Μαντζιβή.
Το αστυνομικό τμήμα ζήτησε τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για τη διενέργεια αυτοψίας στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αυτοψία έγινε τρεις μήνες μετά, από υπαλλήλους της πολεοδομίας την οποία διευθύνει ο ίδιος ο κ. Μαντζιβής και στο έγγραφο που αποστέλλεται στο Α.Τ. Μυκόνου (με κοινοποίηση στο Δήμο) αναφέρεται ότι οι εργασίες μέχρι σήμερα γίνονται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της πολεοδομίας Σύρου, δηλαδή ότι δεν εντόπισαν καμία αυθαιρεσία...Το σχετικό έγγραφο υπογράφει ο ίδιος ο κ. Μαντζιβής ως προϊστάμενος της πολεοδομίας
Η υπό ανέγερση οικοδομή του κ. Σταύρου Μαντζιβή βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, μέσα σε οικόπεδο 9 στρεμμάτων κι απαρτίζεται από δύο πολυτελείς κατοικίες εμβαδού 200 τμ.
O προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου, με μισθό 1.500 ευρώ πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του σε εφημερίδες είχε επιβεβαιώσει το πάρτι αυθαιρέτων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νησί των Ανέμων, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους  τρόπους με τους οποίους προσπαθούν αυτοί που αυθαιρετούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger