Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ- Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πρέβεζα-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πόρο-Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και διακινητή του στην Ηγουμενίτσα-Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα-Διακομιδή ασθενούς


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πρέβεζα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πόρο - Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και διακινητή του στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα -
Διακομιδή ασθενούς

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα εντός του λιμένα.
Άμεσα μετέβη στο σημείο προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ότι στο ανωτέρω όχημα, το οποίο εξετράπη της πορείας του, επέβαινε ένας 20χρονος που εξήλθε με τη βοήθεια διερχομένου ατόμου.
Από το περιστατικό της πτώσης δεν παρατηρήθηκε ρύπανση, ενώ ο 20χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=====================

Απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π. 11483, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Πορτοχέλι με 141 επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά έλικα.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα με συμβατική πλεύση, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XXIX» Ν.Π. 10232, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

=====================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 53χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει, κάτω από τα ημιαξόνια, έναν αλλοδαπό στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

=====================








Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ένας αλλοδαπός χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.
=====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι των Φούρνων στο λιμάνι του Καρλοβασίου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ. 965, 71χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger