Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

φτηνά μεταφορικά στην Σκόπελο σύντομα !

Mε 1.000 ευρώ αποκτάς φορτηγό, με 500 δεύτερο!

Μικρότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν θα είναι το ύψος του διοικητικού τέλους που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία άδεια φορτηγού και βυτιοφόρου ΔΧ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παράβολο δεν θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για το πρώτο όχημα και τα 500 ευρώ για κάθε επόμενο.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (KYA) των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που θα καθορίσει το ύψος του διοικητικού τέλους αναμένεται να εκδοθεί ίσως και σήμερα.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν θα συμπεριλαμβάνεται και η έτερη εκκρεμότητα, που αφορά στη διαμόρφωση του ύψους της χρηματικής εγγύησης που θα πρέπει να έχει ο νεοεισερχόμενος στον κλάδο προκειμένου να αποδείξει την οικονομική του επιφάνεια. Η εγγύηση θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών κ. Μ. Βορίδη.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει καταλήξει στο ύψος της εγγύησης το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί τελικώς να διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που προβλέπει ο νόμος Ρέππα και έφτανε τα 9.000 ευρώ για το πρώτο όχημα και σε 5.000 ευρώ για κάθε επόμενο όχημα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εξέφρασε διαφωνίες για το θέμα της εγγύησης, με αποτέλεσμα το υπουργείο να αναζητεί και άλλους τρόπους που θα αποδεικνύουν την οικονομική βιωσιμότητα των νέων μεταφορέων.

Πηγή:kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger