Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σε διακοσμητικό ρόλο θέλουν τους αρχηγούς - Μεγάλες οι εθνικές ευθύνες του Α.Σαμαρά



Προ τετελεσμένων επιχειρεί να φέρει ο Λ.Παπαδήμος τους τρεις πολιτικούς αρχηγού και βασικά τον Α.Σαμαρά, ο οποίος είχε διατυπώσει τις σοβαρότερες αντιρρήσεις αναφορικά με τις ναπαιτήσεις της τρόϊκας. Δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα, στις Βρυξέλλες, είπε "Ναι" σε όλα και τώρα τους καλεί να αποδεχθούν και οι ίδιοι την (οριστική) αυτοκτονία της ελληνικής οικονομίας και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Με μία πρωτοφανή δήλωση πριν λίγο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή "Η διαπραγμάτευση για το PSΙ και οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθούν με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση"!
Δηλαδή οι αρχηγοί είναι διακοσμητικοί και αυτό που αποφάσισε ο δοτός Λ.Παπαδήμος θα γίνει! Τεράστιες οι ευθύνες του Α.Σαμαρά, αφού για τους λοιπούς αρχηγούς (Γ.Παπανδρέου και Γ.Καρατζαφέρη) κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω. Από την στιγμή που έχουν υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, λογικό είναι να υπογράψουν και το δεύτερο και να εκχωρήσουν εθνική κυριαρχία, ορυκτό πλούτο, υποδομές κλπ.
Και βέβαια θα λάβουν στις εκλογές τα δέοντα. Το θέμα είναι αν θα τους ακολουθήσει ο Α.Σαμαράς...
«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», τόνισε ο Παντελής Καψής προκαταλαμβάνοντας τις αποφάσεις τους.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».  
Απίστευτα ψεύδη που δεν τεκμηριώνονται από κανένα στοιχείο. Απλά θέλοουν να πιστέψει ο κόσμος ότι "Αυτό ήταν, λίγο ακόμα και μπήκαμε στο δρόμο της ανάπτυξης". Τα ίδια έλεγαν και πριν το πρώτο μνημόνιο, τα ίδια και ρπιν τους επαίσχυντους νόμους οικονομικής εξαθλίωσης, τα ίδια πριν από το Μεσοπρόθεσμο, τα ίδια πριν από την 5η δόση, τα ίδια πριν από την 6η δόση κλπ!.
Οι τελικές ανακοινώσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) και για το νέο πρόγραμμα που επιτάσσει η τρόικα είναι πιθανό να γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου και τα δύο ζητήματα να συζητηθούν στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή από το "μαγαζί" του Ε.Βενιζέλου, που συντάσσεται 100% με το νέο μνημόνιο, επισήμανε ότι "το πλέον κρίσιμο θέμα είναι αυτό των μέτρων στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου".
Αλίμονο! Για να εισπράξει η Lazard καμιά 400αριά εκατομμύρια ευρώ ακόμη... Kαι να προχωρήσουν σε επιπλέον αφαίμαξη 4,4 δισ. ευρώ από τους Έλληνες πολίτες...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger