Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σποράδες Σκόπελος και Πήλιο τραβούν το ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων και τουριστών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέχισε με επιτυχία την πορεία προβολής των προορισμών της στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού συμμετέχοντας στη μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «BORSA INTERNACIONALE DEL TOURISMO (ΒΙΤ - Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού) 2012» στο Μιλάνο από 16 - 19 Φεβρουαρίου.
Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Β. Σποράδες, η λίμνη Πλαστήρα, ο Όλυμπος και το Πήλιο. Η δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας τράβηξε το ενδιαφέρον και των ξένων τουριστικών πρακτόρων, που αποτελούσαν τα 2/3 περίπου όλων των επισκεπτών οι οποίοι ξεπέρασαν και φέτος τους 150.000. Πάνω από 55 τουριστικοί πράκτορες είχαν επαφές και συζητήσεις με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναζητώντας δρόμους συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει και φέτος αμείωτο σχετικά με την χρήση της αεροπορικής σύνδεσης της Ryanair μεταξύ Βόλου και Μιλάνου (Μπέργκαμο). Δημοσιογραφικά στελέχη αλλά και free lance δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ που συνεργάζονται με τα Ιταλικά Μ.Μ.Ε. ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, on Line web magazines, κλπ ) ενημερώθηκαν για τις ομορφιές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Θεσσαλίας.
Την παραμονή της έναρξης της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε επαγγελματική τουριστική συνάντηση υπό τον τίτλο WORKSHOP “GRECIA TURISTICA 2012” με στόχο την ενδυνάμωση της τουριστικής προσφοράς της χώρας μας. Στο workshop μοιράστηκε έντυπο/ψηφιακό υλικό και δώρα προβολής της Θεσσαλίας, για την οποία θέλησαν να ενημερωθούν τουριστικοί πράκτορες και πρακτορεία ταξιδιών από την περιοχή της Λομβαρδίας, ενώσεις ελεύθερου χρόνου “CRAL” και δημοσιογράφοι των κυριότερων Μ.Μ.Ε. που επιθυμούν συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής μας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ στο Μιλάνο, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέσπασε τον έπαινο από όλους τους συμμετέχοντες για την συγκροτημένη και όμορφα επιμελημένη παρουσίασή της.
Παράλληλα με την έκθεση η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις ελληνικού ύφους που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Μιλάνου και της Ένωσης Επιχειρηματιών στη Μπρέρα, κοσμοπολίτικη περιοχή στο κέντρο του Μιλάνου, όπου πολυάριθμα μαγαζιά παρέμειναν ανοικτά ως τις 10 μ.μ. ενώ ήταν διακοσμημένα με ελληνικά μοτίβα και τοπία. Στις παράλληλες αυτές εκδηλώσεις με το ελληνικό χρώμα προσφέρθηκαν ελληνικά εδέσματα και κρασί, χαρακτηριστικά δείγματα της θεσσαλικής γαστρονομίας, παρουσιάστηκαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα της ελληνικής κοινότητας της πόλης Πάρμα ενώ σε γκαλερί τέχνης παρουσιάστηκαν εμπνεύσεις ελλήνων καλλιτεχνών. Στόχος ήταν η προβολή της ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης αλλά και της μοντέρνας τουριστικής μορφής της χώρας μας και ειδικότερα της Θεσσαλίας.
Στην έκθεση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Κων. Ζήκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Μιλάνο κ. Βελησιώτης, ο διευθυντής του ΕΟΤ Ιταλίας Μιχ. Τερσίμπασης του οποίου και φέτος υπήρξε καθοριστική η συμβολή στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν οι Μαρία Θλιβερού, διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, και Ευσταθία Χύτα από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, από το Δήμο Βόλου οι Σούλα Μπαρτζώκα και Γεωργία Ταμπάκη, επίσης ο κ. Κλαουδάτος από το ξενοδοχείο Πλειάδες στο Πήλιο, ενώ το Δήμο Σκοπέλου εκπροσώπησε το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και ξενοδόχος Ισίδωρος Φαμελιάρης. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger