Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέο Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο

Παραχώρηση προς χρήση οικοπέδου στο Νοσοκομείο Βόλου
Το πράσινο φως για την δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας της Σκιάθου δίνει η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίασή του.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η παραχώρηση χρήσης οικοπέδου του Δήμου Σκιάθου στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, για ενενήντα εννέα χρόνια, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Το έργο προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ θα υλοποιηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ και ήδη έχει εξασφαλιστεί το ποσό που απαιτείται από τους αρμόδιους. Σύμφωνα με τους όρους παραχώρησης κατά χρήση, οι εργασίες πρέπει να έχουν ξεκινήσει έως το 2015 και να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2020, αντίστοιχα.
Το υπερσύγχρονων προδιαγραφών νέο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου θα ανεγερθεί σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στον περιφερειακό του νησιού, στην θέση σφαγεία, όπου στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Στο μεταξύ, έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά οικοπέδου, προκειμένου να μεταφερθεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Η υλοποίηση του έργου αποτελεί ουσιαστικά την πραγμάτωση ενός αιτήματος που διατυπώνεται επί σειρά ετών από τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη πραγματοποιήσει διαβήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου διατυπώνει την ικανοποίησή της για την έκβαση του θέματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι αίτημα και όνειρο ετών η δημιουργία ενός νέου Κέντρου Υγείας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ενός νησιού, το οποίο έχει πληθυσμό 7.000 μονίμων κατοίκων και πολυάριθμων επιπλέον επισκεπτών, στην διάρκεια της θερινής περιόδου». Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Κοφινάς τονίζει από την πλευρά του «σαφώς είμαστε θετικοί
με την νέα δομή, η οποία θα προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στους Σκιαθίτες, όταν υλοποιηθεί. Είμαστε υπέρ των έργων και κατά τον προσπαθειών περί του αντιθέτου» προσθέτει ο ίδιος.
Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου κ. Αναστασία Φιλαρέτου, υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι «σαφώς είμαστε υπέρ και πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο, κτηριακά, Κέντρο Υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, προσθέτει η ίδια, είναι να ληφθεί μέριμνα ώστε να στελεχωθεί, γιατί αυτή την στιγμή, το βασικό πρόβλημα της Σκιάθου είναι η έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας, από οδηγούς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καραστατήρας, ο οποίος δηλώνει υπέρ της δημιουργίας του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου, καταψήφισε την διατύπωση της πρότασης, διότι δεν έγιναν δεκτές οι προσθήκες που ζήτησε. Συγκεκριμένα, ζήτησε να προστεθούν στην απόφαση παραχώρησης κατά χρήση οι φράσεις «με μοναδικό σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών υγείας π.χ. Κέντρο Υγερίας κλπ» καθώς και την δέσμευση εκ μέρους του φορέα που αποδέχεται την παραχώρηση «της κατά το δυνατόν γρηγορότερης παραχώρησης κατάλληλα εξοπλισμένου σκάφους, με σκοπό την δωρεάν μεταφορά ασθενών, κατόπιν έγκρισης και εντολής του ή των Κέντρων Υγείας». Όπως εξηγεί, λοιπόν, ο κ. Καραστατήρας «δεν διαφωνούμε με την κατασκευή του Κέντρου Υγείας, αλλά με τον αποκλεισμό της προσθήκης στην διατύπωση των παραπάνω προτάσεων που εισηγηθήκαμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger