Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Θετικές εξελίξεις για έργα της Σκιάθου. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΑΠΑΛΑ

alt
Θετική εξέλιξη είχαν δύο κρίσιμα έργα για τη Σκιάθο και ειδικότερα το έργο επέκτασης του αεροδρομίου και το έργο της επισκευής του λιμανιού.
Για το 1ο είχε κατατεθεί προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) στο Συμβούλιο Επικρατείας, από εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή γεγονός που απελευθερώνει το Υπουργείο Υποδομών για την υπογραφή της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία.
Ήδη έχει εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της προσφυγής έγινε σε σύντομο διάστημα καθώς το Υπουργείο Υποδομών είχε καταθέσει αίτηση προτίμησης επικαλούμενο την κρισιμότητα του έργου για τη Σκιάθο αλλά και την ανάγκη ταχείας εκτέλεσης του καθώς χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους η απορρόφηση των οποίων έχει συγκεκριμένη προθεσμία.
Ως προς το 2ο έργο δημοσιεύθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου η προκήρυξη του έργου (π/υ 225.000 ευρώ) που προβλέπει την τοποθέτηση τσιμεντόσακων στην υποσκαφή που έχει δημιουργηθεί στον προβλήτα, στην πραγματοποίηση τσιμεντοενέσεων ώστε να στηριχθεί ο προβλήτας αλλά και ο καθαρισμός του πυθμένα ώστε να τοποθετηθούν πλάκες προστασίας. Η κατάθεση των προσφορών προβλέπεται για τις 10 Απριλίου.
Όπως σημείωσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης «Γίνεται προσπάθεια σε καθημερινή βάση ώστε να ξεπερνιούνται τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούνται από τη γραφειοκρατία, τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων ή τις δικαστικές εμπλοκές. Πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες και για τα δύο έργα και προφανώς επείγουν αυτές για το λιμάνι που πρέπει να είναι απολύτως έτοιμο για τη θερινή περίοδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger