Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σκιάθος: 200 πτήσεις ανά εβδομάδα Αρχές Μαΐου οι πρώτες πτήσεις από Αγγλία και Ολλανδία


«Φρενάρουν» τις κρατήσεις τουριστών τα επεισόδια;

Τα επεισόδια που έγιναν στην Ελλάδα τελευταία, λόγω της ψήφισης του «Μνημονίου 2» και τα οποία έκαναν τον γύρο του κόσμου, στάθηκαν αφορμή να «παγώσουν» οι κρατήσεις των τουριστών για το καλοκαίρι και στη Σκιάθο, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, τη στιγμή, που μέχρι πριν λίγο καιρό η εικόνα ήταν ικανοποιητική.

Τα μηνύματα ωστόσο από το αεροδρόμιο «Αλ. Παπαδιαμάντης», είναι ικανοποιητικά, καθώς η κίνηση των αεροσκαφών αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή με ρυθμό 200 πτήσεων τσάρτερς ανά εβδομάδα.

Αντιστράφηκε η εικόνα;

Σε δηλώσεις του στη «Μαγνησία» ο δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, επισήμανε ότι, ενώ πριν δύο εβδομάδες, η εικόνα των κρατήσεων για το προσεχές καλοκαίρι ήταν καλή, ωστόσο, εδώ και περίπου 10 ημέρες, σύμφωνα με την εικόνα που του μετέφεραν οι τουριστικοί πράκτορες, η κατάσταση αντιστράφηκε και οι κρατήσεις είναι ελάχιστες.

Ο δήμαρχος Σκιάθου εκτιμά ότι σημαντικό ρόλο στο «πάγωμα» των κρατήσεων, έπαιξε η εικόνα με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή, αλλά και η αντίληψη σε χώρες της Ευρώπης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αναταραχή και αστάθεια.

«Τα μηνύματα αυτά λαμβάνουν επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες που συμμετέχουν στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να πείσουν τους ευρωπαίους πολίτες, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός», ήταν η δήλωση του δημάρχου του νησιού του Παπαδιαμάντη.

Μειώσεις τιμών

Ο κ. Πλωμαρίτης τόνισε ότι μέσα στη δυσμενή αυτή κατάσταση, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στη Σκιάθο, έχουν προχωρήσει φέτος σε μείωση των τιμών, κυρίως προς τους Έλληνες τουρίστες, για τους οποίους έχουν βγει ήδη πολύ συμφέρουσες προσφορές, ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομική δυσπραγία πλήττει και το νησί,. Με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να περιμένουν με ανυπομονησία την καλοκαιρινή περίοδο για να δουλέψουν.

Στα ίδια με πέρυσι

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να κυμανθεί η τουριστική κίνηση μέσω αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Σκιάθου και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και τον Ιανουάριο. Η περυσινή κίνηση είχε χαρακτηριστεί ικανοποιητική.
Σύμφωνα με την εικόνα που υπήρχε πέρυσι, στο αεροδρόμιο του νησιού του Παπαδιαμάντη, προσέγγιζαν περίπου 200 πτήσεις τσάρτερς ανά εβδομάδα, που μετέφεραν πάνω από 30.000 Ευρωπαίους ανά εβδομάδα.

Οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου αναμένονται στις αρχές Μαΐου με πτήσεις από Αγγλία και Ολλανδία, ενώ η τουριστική περίοδος διαρκεί μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου. Το «μερίδα του λέοντος» στις πτήσεις προς Σκιάθο έχει η Αγγλία, ενώ ακολουθούν πτήσεις από Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία και Αυστρία, σε μικρότερα ποσοστά, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος του αερολιμένα, Γιώργος Ηλιόπουλος.
http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger