Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αναβιώνει η ΚΕΚΑΝΕΜ για τη διαχείριση του Leader Αλιείας

Ομόφωνη απόφαση για την αναβίωση της ΚΕΚΑΝΕΜ με σκοπό τη διαχείριση του «Leader Αλιείας» για τα νησιά έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Η απόφαση ήρθε μετά τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμοδίου για τις Βόρειες Σποράδες, Αργύρη Κοπάνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου συζητήθηκε το θέμα της ΚΕΚΑΝΕΜ, η οποία τελεί υπό εκκαθάριση, και πως μπορεί να βρεθεί νομική φόρμουλα ούτως ώστε να «αναβιώσει» και να μπορέσει να διαχειριστεί το σχετικό πρόγραμμα και να μη χαθούν 5εκ ευρώ τα οποία είναι εγκεκριμένα και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της νησιωτικής Μαγνησίας.

Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένοι οι Δήμοι Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου η κοινότητα Τρικερίου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 60% - 65% επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (τουριστικά καταλύματα, αλιευτικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, οικοτουρισμός κ.λ.π.), μετατροπή - εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών για μη αλιευτική δραστηριότητα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του οικοτουρισμού, βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων, οικοτεχνία, χειροτεχνία, παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης και επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση.

Παράλληλα το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 100%, την υλοποίηση μικρών δημοσίων έργων που εντάσσονται στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και θα εκτελεσθούν από τους Δήμους της περιοχής παρέμβασης.

Σε δήλωσή του για την θετική αυτή εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας είπε τα εξής:

Δίνουμε τη μάχη έστω και την ύστατη ώρα για την αλιεία, παρά τις αντιξοότητες, τις ανατροπές, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις αστοχίες και αβλεψίες του «Καλλικράτη» θα φέρουμε πάση θυσία το πρόγραμμα στα νησιά μας. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε να χαθούν 5εκ. ευρώ. Η αναβίωση εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Πρωταρχική προτεραιότητα αποτελεί η Αλιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger