Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σαν πολλοί ευαίσθητοι δεν μαζευτήκαμε στο Facebook; Τόσα πολλά αγράμματα τσογλάνια.

Παγκόσμια ημέρα του Καρκίνου και η μάζα κάνει copy paste ένα σωρό ανορθόγραφα συναισθήματα! Παγκόσμια ημέρα του Aids και η ίδια μάζα, βάζει για φωτογραφία προφίλ μία κόκκινη κορδέλα, που ούτε κατά διάνοια γνωρίζει την αίσθηση της αφής της. Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ και η ακριβώς ίδια μάζα, με την απύθμενη αμνησία, δηλώνει πως συμπάσχει. Σήμερα που γράφω αυτό το χρονογράφημα, 3 Δεκεμβρίου 2011 είναι Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, αλλά δεν είδα κανέναν από όλους αυτούς τους ευαίσθητους να ποστάρει μια σταγόνα ευαισθησίας..

Οι περισσότεροι φιλαράκια, είστε ευαίσθητοι εξ αποστάσεως. Και όταν λέω οι περισσότεροι, έχω και επιχείρημα (Σιγά που δε θα 'χα). Κάνατε παρέα με το τηλεοπτικό νησί γύρω στο 70% της Ελλάδος. Η λέπρα σας έκανε να κλάψετε φυσικά, αλλά όλα αυτά με την ασφάλεια του γυαλιού! Διότι αν εκείνη την στιγμή σας χτυπούσε το κουδούνι ένας λεπρός με μισή μύτη και ολόκληρη αξιοπρέπεια και σας ζητούσε να χαμηλώσετε τον ήχο της τηλεόρασης επειδή τον ενοχλεί, θα σας έπεφτε ολόκληρη η μύτη στο πάτωμα από τον φόβο και τον οίκτο! Γι' αυτό σου λέω, εμένα προσωπικά δεν με ψαρώνουν μηνύματα του τύπου: "Αν είσαι άνθρωπος, κοινοποίησε αυτό το μήνυμα, διότι ένα 20% μόνο θα το κάνει από τους φίλους σου" και άλλες παρόμοιες αηδίες, που ο άλλος ο βλάκας το κοινοποιεί νομίζοντας, ότι θα ανήκει στο 20% και θα πάρει αξία; Αμ δε που θα πάρεις αξία, αφού μπήκαμε στο προφίλ σου και είσαι βουτηγμένος μέσα στην παρακμή και την γελοιότητα!

Εγώ πάντως έχω έναν δυαδικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων.. Εδώ μέσα (Facebook) κατοικούν μόνο αναίσθητοι και ευαίσθητοι. Οι περισσότεροι ευαίσθητοι βέβαια, έχουν ανενεργά τα προφίλ τους και ενεργούν στο σύνολο και στην καθημερινότητα! Οι άλλοι τώρα γνωστοί / άγνωστοι δηλαδή οι ευαίσθητοι / αναίσθητοι, ανεβάζουν φωτογραφίες ψόφιων σκυλιών (που μπορεί και οι ίδιοι να σκότωσαν) και βρίζουν με τα χειρότερα λόγια τον δολοφόνο που υπάρχει ανάμεσά μας.. Υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν τα ζώα περισσότερο από τους ανθρώπους (Να το κοιτάξουν αυτό λίγο) και αντί για την μούρη τους ως φωτογραφία προφίλ, έχουν κάποιο δίποδο να ποζάρει σαν το επόμενο next top model. Δεν είναι ύποπτο να είσαι τόσο ευαίσθητος διαδικτυακά και έξω να παρκάρεις το τουτού σου πάνω σε πεζοδρόμια που υπάρχει σαμαράκι αναπήρων; Και πολλά παραδείγματα στα οποία δεν θα αναφερθώ.

Πάντως έχουμε μαζευτεί τόσοι ευαίσθητοι εδώ μέσα (Facebook) που μέχρι και κάτω από ένα ρομαντικό ποιητικό τραγούδι του Χατζηδάκι, κάποιοι σχολιαστές με στόλισαν με κοσμητικά επίθετα.. Κάπου εδώ, να δώσω μία συμβουλή στους ψευτο / ευαίσθητους. Όπως μία κοπέλα βάζει ψεύτικα βυζιά και ελκύει όσους γουστάρουν πλαστικές καταστάσεις, έτσι κι εσείς ελκύετε όμοιούς σας.. Αλλά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι αυτοί κατηγορούν κάθε άνθρωπο που έχει δράση και προσπαθεί να κάνει κάτι τι.. Και σε όλα αυτά τι παίζει βασικό ρόλο; Η παιδεία τους καθενός.. Διότι πολιτισμός είναι, το πως συμπεριφέρεσαι στους αδύναμους..
Θέλω να τελειώσω με Γιάννη Τσαρούχη! "Τόσα πολλά αγράμματα τσογλάνια. Τι φρίκη, Θεέ μου.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger