Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ν. Μπακογιάννη: Παλεύουμε να γλιτώσουμε την άτακτη πτώχευση

Παλεύουμε να γλιτώσουμε την άτακτη πτώχευση, δήλωσε στη ΝΕΤ FM η πρόεδρος τη Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Παλεύουμε να γλιτώσουμε την άτακτη πτώχευση, δήλωσε στη ΝΕΤ FM η πρόεδρος τη Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Τη γνωστοποίηση ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του καταθέσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η πρόεδρος του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη. Ερωτηθείσα σχετικά, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια αυτή τη στιγμή να γλιτώσουμε την άτακτη πτώχευση. Υπογράμμισε ότι είναι τεράστια η ευθύνη των τριών αρχηγών απέναντι στην ιστορία και το μέλλον των επόμενων γενεών, θεωρώντας ότι θα ήταν καταστροφικό οι τρεις αρχηγοί να σκεφτούν μικροκομματικά και με προεκλογικά κριτήρια. Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνύπαρξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ και τον Λ.Α.ΟΣ σε μια κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις προγραμματικές συγκλίσεις.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Έχω ήδη ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο, αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να δει πρώτα τους τρεις αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνησή του, θα καταθέσω τις προτάσεις μας.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πόσο κοντά είναι η πτώχευση;»
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Εξαρτάται από τι πτώχευση μιλάμε. Υπάρχει αυτό που ονομάζεται τεχνική και υπάρχει η ουσιαστική και άτακτη. Υπάρχουν δηλαδή τεχνικές οικονομικές που δεν θα αγγίξει τον πολύ λαό και υπάρχει και η άτακτη, την άτακτη παλεύουμε τώρα να γλιτώσουμε.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν αύριο έλεγε η ΝΔ και το Λ.Α.ΟΣ ότι αποχωρούν από την κυβέρνηση, θα δίνατε τη βοήθειά σας για να σταθεί αυτή η κυβέρνηση;»
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Δεν θέλω να το σκεφτώ ότι μπορεί να γίνει ένα τέτοιο πράγμα. Αν λίγο σήμερα η εικόνα της χώρας δείχνει ότι στέκεται στα πόδια της είναι διότι δίνει την ελπίδα στους διαπραγματευτές της άλλης μεριάς ότι απέναντί της έχουν μια πολιτική ηγεσία ενωμένη στα βασικά. Αν γίνει ένα τέτοιο πράγμα, μην έχετε αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι τεράστια η ευθύνη των τριών αρχηγών απέναντι στην ιστορία και το μέλλον των επόμενων γενεών. Αν σκεφτούν μικροκομματικά και με προεκλογικά κριτήρια τελειώσαμε.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βλέπετε πιθανό το σενάριο μετά τις εκλογές να είστε μαζί με τη ΝΔ και το Λ.Α.ΟΣ σε μια κυβέρνηση;»
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Θα εξαρτηθεί τελείως από τις προγραμματικές συγκλίσεις αυτό. Θα το δούμε με πολύ προσοχή μετά τις εκλογές. Βεβαίως δεν το αποκλείω, δεν έχω αυτού του είδους τα κωλύματα. Θα χρειαστεί μια σοβαρή κυβέρνηση που θα διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger