Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη στο Κέντρο Υγείας Πάτμου


Για δύο συνεχείς ημέρες, κάτοικοι και φορείς της Πάτμου πραγματοποιούν κατάληψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για το ελλιπές και σχεδόν ανύπαρκτο ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο.

Όπως καταγγέλλουν, οι συνολικά 3.000 κάτοικοι εξυπηρετούνται από μόλις έναν στρατιωτικό γιατρό και ακόμη έναν, ο οποίος, ωστόσο, βρίσκεται σε… άδεια.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πλήρη εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας και αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων, ζητούν μεταξύ άλλων να στελεχωθεί ικανοποιητικά με γιατρούς και έναν παθολόγο, ενώ κρίνουν απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο που να πληροί τους κανόνες ασφαλείας.

Σήμερα παρέμειναν κλειστά τα σχολεία και το δημαρχείο του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου, Εμμανουήλ Σούλος, υπεύθυνος για το Κέντρο, δεν τους έδωσε μία σαφή απάντηση για το ποιες κινήσεις θα γίνουν, προκειμένου να λυθούν τα ανωτέρω προβλήματα.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=454825&cid=4 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου