Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου σε Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας.



Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφορούσε το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απάντησε ανάμεσα στα άλλα, τα ακόλουθα:
«Με την αλλαγή στο χάρτη των Δ.Ο.Υ. και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές Δ.Ο.Υ. θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες, αναβαθμισμένες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εξασφαλισθεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα. Στα πλαίσια αυτά αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των οργανωτικών αλλαγών θα γίνει ορθολογικά η ανακατανομή των οργανικών θέσεων μεταξύ όλων των Υπηρεσιών, ανάλογα με τις διαμορφούμενες ανάγκες. Η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στόχο έχει, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτών στις τρέχουσες εξαιρετικές δημοσιονομικές περιστάσεις, ώστε να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και συνακόλουθα οι φορολογούμενοι πολίτες. Οι εργαζόμενοι δε εφοριακοί υπάλληλοι στις καταργούμενες υπηρεσίες θα διατηρήσουν τις οργανικές τους θέσεις, διατηρώντας το ήδη υπάρχον εργασιακό καθεστώς, καθώς η αναδιοργάνωση αφορά σε καταργήσεις ή συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών και όχι οργανικών θέσεων»
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην Ερώτησή του, κατά το παραπάνω σχέδιο όλοι οι υπάλληλοι των σημερινών Δ.Ο.Υ., που συγχωνεύονται ή απορροφώνται, μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. της έδρας του νομού, καθώς και στα ελεγκτικά κέντρα, σε οργανικές θέσεις αυτών που θα δημιουργηθούν. Εφόσον, το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιηθεί, όπως εξαγγέλλεται, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τη θέση των αποσπασμένων υπαλλήλων, με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα παραμείνουν κατά το μεταβατικό στάδιο στις υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ., με τα κριτήρια που θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν στην Δ.Ο.Υ. της έδρας του νομού ή αυτοί που θα παραμείνουν στις ίδιες υπηρεσίες όταν αυτές υποβιβαστούν σε επίπεδο γραφείου.
Ο κ. Νάκος, σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία, η οποία θα στοχεύει στην τόνωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας. Αντ΄αυτού, εδώ και έξι μήνες παρακολουθούμε ένα αποσπασματικό και πρόχειρο σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. της χώρας, χωρίς ορθολογική κατανομή του προσωπικού και πλήρη αξιοποίηση κάθε υπαλλήλου. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες του νομού Μαγνησίας δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, που οδηγεί μετά βεβαιότητας στην απαξίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, στην ταλαιπωρία των υπαλλήλων αλλά και κυρίως στην υστέρηση της αποδοτικότητας των εφοριών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger