Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΠΑΤΑΤΑΣ.



Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των πατατοπαραγωγών του Νομού Δράμας και κυρίως της περιοχής Νευροκοπίου, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους παραγωγούς και εισαγωγείς-εμπόρους πατάτας.

Στη συνάντηση με τους παραγωγούς συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εμπορία - διακίνηση του προϊόντος. Από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ επισημάνθηκε ότι στόχος είναι:
* η καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του προϊόντος,
* η διατήρηση της υψηλής ποιότητας του προϊόντος, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης(ΠΓΕ) και χαίρει της εκτίμησης των καταναλωτών,
* η ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής ικανότητας των παραγωγών στην εμπορία του προϊόντος, καθώς και
* η διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών πατάτας.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τους εισαγωγείς - εμπόρους πατάτας, ο Υφυπουργός ζήτησε στο πνεύμα της καλής συνεργασίας, την αναβολή των εισαγωγών πατάτας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012, αλλά και την συμβολή τους στην απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων πατάτας Νευροκοπίου.
Ο Υφυπουργός, Γ. Δριβελέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Στρατηγική μας επιλογή είναι η προστασία, η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών προϊόντων, που έχουν ταυτότητα και ποιότητα άμεσα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής τους.
Στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς, είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους και συνδράμουμε στις προσπάθειες που καταβάλλουν στην οργάνωση και ιδιαίτερα στην διαχείριση και εμπορία των προϊόντων τους.
Προτεραιότητά μας είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου της χώρας των εισαγόμενων προϊόντων καθώς και στην διακίνησή τους στην εσωτερική αγορά, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι Έλληνες παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger