Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη του δημαρχείου για το χαράτσι Χαρατσώνουν όλοι, χαρατσώνει κι ο μαλάκος.

Μαζικά και με μαχητικό τρόπο δεκάδες κάτοικοι του Αμπελώνα, Τυρναβου και των γύρω περιοχών κατέλαβαν το δημαρχείο Τυρνάβου για 6η συνεχόμενη φορά για να απαιτήσουν από τον πράσινο δήμαρχο Μαλάκο να πάρει πίσω της αυξήσεις στα τιμολόγια νερού που ξεπερνούν το 80% αλλά και τη παύση κάθε δίωξης του συλληφθέντα κατοίκου Αμπελώνα, Ευθύμιου Κοψαχείλη.
Η σύλληψη του ΚΨ (υπάρχουν αλλά 6 εντάλματα σύλληψης που δεν εκτελέστηκαν μετά την κατάληψη του δημαρχείου στις 19/1/12) έγινε μέσα σε σουπερ μάρκετ ενώ κρατούσε το παιδί του αλλά αφέθηκε ελεύθερος (παραπέμφθηκε σε δίκη στις 21 Μάρτη) μετά από δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων.
Στη σημερινή κινητοποίηση αστυνομικοί είχαν από νωρίς αποκλείσει την είσοδο του δημαρχείου Τυρνάβου για να μην εισέλθουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Όμως η απόφαση της συνέλευσης εφαρμόστηκε και οι κάτοικοι μπήκαν μέσα με αποφασιστικότητα (και με τα αναγκαία σπρωξίματα).
Το δημαρχείο γέμισε ασφυκτικά, οι δημοτικοί σύμβουλοι προσήλθαν μαζί με τον πρίγκηπα δήμαρχο Μαλάκο, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση αλλά αρνήθηκε να απαντήσει αν ο δήμαρχος αποσύρει το χαράτσι στο νερό.
Μη απαντώντας, οι κάτοικοι με συνθήματα διέκοψαν τη συνεδρίαση δηλώνοντας ότι αυτό θα κάνουν μέχρι ο δήμαρχος να πάρει πίσω το χαράτσι αλλά και να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του ΚΨ που παραπέμπεται σε δικάσιμο.
http://ergatis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger