Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Χαριστική βολή το άνοιγμα του επαγγέλματος του καπνοπώλη

Επιστολή της Ομοσπονδίας Αναπήρων προς τον πρωθυπουργό

Χαριστική βολή χαρακτηρίζει για τον κλάδο το άνοιγμα του επαγγέλματος του Καπνοπώλη, η Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημ. Κυριτσάκη.
Στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι της Συνομοσπονδίας Χαρ. Λυμπερόπουλος και Κώστας Κόγιας, τονίζεται ότι ο κλάδος περιπτεριούχων - καπνοπωλών μέχρι σήμερα στο βωμό των θυσιών, έχει χάσει 6.500 χιλιάδες μέλη του και αρκετοί βρίσκονται στο επίπεδο της απόγνωσης και του μαρασμού.
Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτές οι μικρές πολύ μικρές επιχειρήσεις, προσπαθούν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο να καλύψουν στοιχειωδώς τα τεράστια λειτουργικά έξοδα για να έχουν βιώσιμο χαρακτήρα.
«Με αυτό το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί δίνεται η χαριστική βολή στον κλάδο μας, με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, παρά το ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει παρέμβαση για εξαίρεση του επαγγέλματος του Καπνοπώλη από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όπως επίσης παρέμβαση έχει κάνει και το Υπουργείο Οικονομικών», επισημαίνεται στην επιστολή, όπου γίνεται λόγος για έναν μεγάλο αριθμό υπερχρεωμένων περιπτεριούχων στο Τραπεζικό Σύστημα, στο Ασφαλιστικό Ταμείο καθώς στις ΔΟΥ, λόγω της συνεχούς φορολογικής επιβάρυνσης.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα στηρίξετε την συνολική προσπάθεια μας δίνοντας σε εμάς την δυνατότητα της βιωσιμότητας. Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σας ζητά να κάνετε παρέμβαση στην τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών με Υπουργό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε να υπάρξει εξαίρεση του κλάδου από την απελευθέρωση. Ένας μεγάλος κλάδος με πάνω από 100.000 μέλη, τόσο ιδιοκτητών όσο και ενοικιαστών περιπτέρου κατακερματίζεται. Ζητούμε να σταματήσει αυτή η κατάφορη αδικία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που πριν λίγα χρόνια εργάζονταν στην παραγωγική διαδικασία και λόγου της πολύ μεγάλης αποβιομηχάνισης που έγινε στη χώρα μας εξαναγκαστήκαμε με τα λίγα χρήματα της αποζημίωσης να ασχοληθούμε με το επάγγελμα του Περιπτερούχου - Καπνοπώλη», καταλήγει η επιστολή προ του πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger