Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Δ. Ρέππα με την τρόικα

Τη συμφωνία για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το 2015 (ήδη έχουν αποχωρήσει περί τους 90.000 από το 2010), χωρίς «τυφλές» απολύσεις και οριζόντια μέτρα - όπως το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - επαναβεβαίωσαν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι του μηχανισμού στήριξης κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς και Φλάναγκαν, έδειξαν να κατανοούν τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα πενιχρά αποτελέσματα της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, τη μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών δομών, την ελάφρυνση από τα διοικητικά βάρη και το σχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Ο κ. Ρέππας, επίσης, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου, επισημαίνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η κατάταξη των υπηρετούντων στους νέους βαθμούς και ολοκληρώνεται και η αντιστοίχισή τους σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο. Σημείωσε δε ότι η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε δημοσιονομική ωφέλεια για το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, που συνυπολογιζόμενη με τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί, έχουν οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδοχές των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου για την κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα υπουργεία με τη μείωση τουλάχιστον κατά 30% των υπηρεσιακών δομών και ενημέρωσε ότι ήδη 12 υπουργεία έχουν ανταποκριθεί κι έχουν αποστείλει σχέδια νέων οργανισμών που εναρμονίζονται με αυτό τον κανόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger