Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Απ. Παπατόλια για Χαλυβουργία

Δήλωση Απ. Παπατόλια για Χαλυβουργία
Όταν κάποιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες επιχειρούν βίαια και ετσιθελικά να ακυρώσουν την πραγματική βούληση των εργαζομένων σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του τόπου μας, τότε μόνη λύση είναι η δημοκρατική εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας και των οργανωμένων φορέων της για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων.

Ορισμένοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι οδυνηρές συνέπειες της κρίσης και της αποβιομηχάνισης δεν αντιμετωπίζονται πέρα από το πλαίσιο της δημοκρατίας. Δεν αποτελούν «αντίσταση» ούτε οι ωμές άνωθεν παρεμβάσεις, ούτε η κατάλυση της αυτονομίας των συνδικαλιστικών οργάνων, ούτε φυσικά η αναβίωση των επαγγελματιών συνδικαλιστών-«φαντασμάτων» του παρελθόντος.

Ας μη λησμονούν οι «εργατοπατέρες» της μειοψηφίας ότι στο όνομα της δήθεν «πρωτοπορίας» της εργατικής τάξης έχουν διαπραχθεί και τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των ίδιων των εργατών. Ας εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός την επικίνδυνη λογική της κομματικής καθοδήγησης που οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης και αύξηση της ανεργίας κι ας κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους για τις αντιδημοκρατικές τακτικές που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger