Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πολιτική απατεώνες πρώτου μεγέθους

«Αυτό που έχει πει ο Πρωθυπουργός και ισχύει, είναι ότι από την πλευρά της τρόικα υπάρχει το αίτημα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας. Και στο τραπέζι του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων έχουν πέσει μια σειρά από ζητήματα, στα οποία περιλαμβάνεται: Ο κατώτατος μισθός, ή ο 13ος και 14ος, ή οι ωριμάνσεις. Αυτό είναι που ισχύει…. Το κρίσιμο ζητούμενο για την κυβέρνηση, είναι να προωθήσει τέτοιες αλλαγές που θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».
Παντελής Καψής

Τα παραπάνω μας είπε σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως κι αυτός μαζί με όλα τα κυβερνητικά στελέχη έχουν βρει την μαγική λέξη «ανταγωνιστικότητα» και με πρόσχημα αυτήν ετοιμάζονται να σφαγιάσουν 13 και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Αν και είχαμε κάνει σχετική ανάρτηση να συμπληρώσουμε κάποια πράγματα. Σύμφωνα με το World Economic Forum, το οποίο κατέτασσε την Ελλάδα στην 90η θέση ανταγωνιστικότητας μεταξύ 142 χωρών, υπάρχουν 113 παράμετροι οι οποίοι καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα μιας κρατικής οικονομίας. Πάρα πολλά τα κριτήρια αυτά –από το θεσμικό πλαίσιο για το επιχειρείν και τις υποδομές μέχρι το Ιντερνέτ υψηλής ταχύτητας. Και όμως πουθενά δεν αναφέρονται οι αποδοχές των εργαζομένων στα κριτήρια που επιστρατεύονται για να κριθεί η ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας! Όπως τονίζαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας το ίδιο ακριβώς λέει και η πραγματικότητα. Αν υπολογιζόταν ως κριτήριο το ύψος των μισθών τότε καμιά επένδυση δεν θα γινόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης στις οποίες οι μισθοί των εργαζομένων είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ότι στην Ελλάδα. (Αν μιλούσαμε με καπιταλιστικούς όρους θα μπορούσαμε να αποδώσουμε την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, στην κομπραδόρικη από γεννησιμιού της αστική τάξη και του πολιτικού της προσωπικού, στην γραφειοκρατία και την διαφθορά, στην κλεπτοκρατία κ.α).

Γι’ αυτό είναι πολιτική απάτη πρώτου μεγέθους αυτή που επιχειρεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Παπαδήμιος να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει, στο όνομα της ανεργίας, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για να καταργηθεί ο 13-14ος μισθός και οι ωριμάνσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger