Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εφαρμογή βρίσκει κενές θέσεις πάρκινγκ σε οδηγούς

Τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών που αναζητούν με τις ώρες μία θέση πάρκινγκ δίνουν τέσσερις Έλληνες προγραμματιστές, οι οποίοι σχεδίασαν την εφαρμογή «Parking Defenders» για κινητά.
Με την εφαρμογή αυτή οι φοιτητές Κώστας Αρκάδας, Ιωάννης Κατσιώτης, Νίκος και Όθωνας Αντωνίου, προσπαθούν να βοηθήσουν τους οδηγούς που καθημερινά δυσκολεύονται να βρουν θέση για το αυτοκίνητό τους.
Οι χρήστες της εφαρμογής ανταλλάσουν μεταξύ τους ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ. Ένας οδηγός που πρόκειται να ξεπαρκάρει σε διάστημα 15 λεπτών, ενημερώνει τους άλλους για τον χώρο στον οποίο έχει παρκάρει, ώστε κάποιος που βρίσκεται στην περιοχή να πάρει τη θέση του.
Ο Κώστας Αρκάδας εξήγησε ότι «Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης απλά ανακοινώνει ότι έχει σκοπό να φύγει στους άλλους χρήστες, που ενδεχομένως βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην ίδια περιοχή και εφόσον συμφωνήσουν και συντονιστούν οι χρόνοι τους, ένας από αυτούς θα παρκάρει στο ίδιο σημείο».
Η εφαρμογή θα βασίζεται στην ανταλλαγή πόντων. Ο χρήστης – οδηγός, που αναφέρει το σημείο παρκαρίσματος του, θα κερδίζει πόντους, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει την επόμενη φορά που θα θέλει ο ίδιος να παρκάρει. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς επιπλέον πόντων.
Το «Parking Defenders» θα είναι διαθέσιμο τον Φεβρουάριο σε χρήστες κινητών Iphone ή κινητών με λειτουργικό Android ή Windows και θα διατίθεται δωρεάν. Στην αρχή θα αφορά θέσεις παρκαρίσματος για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.
Οι τέσσερις προγραμματιστές δημιούργησαν την εφαρμογή το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου προγραμματισμού για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger