Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι Σποράδες τον "ξελόγιασαν" και άφησε τη Γερμανία

"Ανακάλυψε" τη Σκιάθο χρόνια πριν, στη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών και μην μπορώντας να αντισταθεί στη γοητεία της αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα τη χώρα του, τη Γερμανία, και να εγκατασταθεί σε αυτό το νησί των Βορείων Σποράδων.

Ο Όρτβιν Βίτμαν ζει τα τελευταία 15 χρόνια στη Σκιάθο, μαζί με τη σύζυγό του Ούρσουλα και όχι μόνο έχει καταφέρει να μάθει την ελληνική γλώσσα, τους χορούς και τα παραδοσιακά τραγούδια, αλλά έχει βάλει σκοπό να "μυήσει" και άλλους συμπατριώτες του στις ομορφιές των Σποράδων και του γειτονικού Πηλίου, μέσα από μια σειρά περιπατητικές διαδρομές.

Ήδη, ο 64χρονος έχει έρθει σε επαφή με μια γερμανική τουριστική εταιρεία και από φέτος προωθεί ένα πρόγραμμα για φανατικούς πεζοπόρους, με τον τίτλο "Περπατώντας στις Βόρειες Σποράδες".

Από τον ερχόμενο Μάιο ως και τα μέσα Οκτωβρίου, ο κ. Βίτμαν και η σύζυγός του θα υποδέχονται γκρουπ Γερμανών πεζοπόρων, αποτελούμενα από 12 ως 20 άτομα, και θα τους ξεναγούν στο Πήλιο και τις Σποράδες.

Χρέη ξεναγού θα εκτελεί ο ίδιος ο 64χρονος, καθώς είναι παθιασμένος πεζοπόρος και έχει περπατήσει όλα τα μονοπάτια των νησιών, ακόμη και τα πιο δύσβατα.

Οι τουρίστες θα φτάνουν αεροπορικώς στο Βόλο, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, και αφού απολαύσουν για ένα διήμερο τις ομορφιές του Πηλίου, στη συνέχεια θα μεταβαίνουν για πεζοπορία στη Σκόπελο, την Αλόννησο και τέλος στη Σκιάθο.

"Πρέπει να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα νησιά αυτά σφύζουν από ζωή, όμως στόχος μας είναι να έρχονται τουρίστες την άνοιξη και το φθινόπωρο. Άλλωστε, αυτοί είναι οι καλύτεροι μήνες για πεζοπορία, καθώς δεν έχει πολλή ζέστη και ο καιρός είναι γλυκός" δηλώνει ο κ. Βίτμαν.

Όπως λέει, τα ελληνικά νησιά είναι ξεχωριστά και θα πρέπει να τα γνωρίσουν οι ξένοι. "Εκτός από πεζοπορίες διοργανώνω και 'φωτογραφικό σαφάρι' στα πιο ονειρικά σημεία για φωτογραφικές λήψεις" προσθέτει.

"Σε όλες τις οργανωμένες εκδρομές επεξηγώ και τα θεραπευτικά βότανα που συναντάμε. Η πεζοπορία στα νησιά των Βορείων Σποράδων την άνοιξη, αλλά και το φθινόπωρο, είναι σαν μια επίσκεψη σε περιβόλι βοτάνων. Παντού επικρατεί το άρωμα διάφορων θεραπευτικών φυτών, τα οποία φυτρώνουν στον παράδεισο αυτό, σχεδόν σε μυθική πληθώρα. Επίσης, μόνο στη Σκιάθο φυτρώνει το σπάνιο είδος της μπλε καμπανούλας σε ξερά βράχια ακόμη και ξερολιθιές" μας λέει ο κ. Βίτμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger