Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ: ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΑΝΤΑΡΣΙΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΧΩΝ!


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Ένας άτυπος και εκ των πραγμάτων, συντονισμός ανάμεσα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑκαι του ΚΚΕ, με πρωταγωνιστές τονΠαναγιώτη Λαφαζάνη και το Νίκο Καραθανασόπουλο, έφερε ένα πολύ θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.
Αποκάλυψε στη Βουλή τις κυβερνητικές πραξικοπηματικές διαδικασίες με επίκεντρο το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα και έγινε ο σπινθήρας για να εκδηλωθούν πλήθος εσωτερικών αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Ματαίωσε τελικά τη ψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου - τέρατος με το οποίο προωθείτο η ατομική και απεριόριστη απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία, πράγμα που στη συνέχεια θα επεκτείνετο σε όλο το εμπόριο!
Ακύρωσε με δυο λόγια τη ψήφιση μιας φωτογραφικής διάταξης που υπηρετούσε μια χούφτα μεγαλοφαρμακεία στην Ελλάδα και εξόντωνε τους μικροφαρμακοποιούς, ενώ ήταν άκρως επιζήμια για τους πολίτες.
Η εικόνα των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ που (έμοιαζε με σουρωτήρι) κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, προκάλεσε σοκ και δέος στους κυρίαρχους κύκλους.
ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΑΝΤΑΡΤΩΝ"
Aπό προχθές το βράδυ, τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα τα τηλεοπτικά δελτία των 20:00, έχυναν χολή και δηλητήριο σε βάρος των "απείθαρχων" βουλευτών που το γύρισαν στο"αντάρτικο" απέναντι σε "μεταρρυθμιστικές διατάξεις", μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουνσυντεχνίες και συντεχνιακά αιτήματα.
Δεν θέλουμε να εξαγνίσουμε τις πιθανές προθέσεις ορισμένων βουλευτών των αστικών κομμάτων από εκείνους που δεν ψήφισαν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.
Ούτε φυσικά να εμφυσήσουμε αυταπάτες για τις δυνατότητες και τα όρια των όποιων αντιδράσεων βουλευτών αστικών κομμάτων.
Αυτά είναι κάτι παραπάνω από προφανή.
Πέραν αυτού, όμως, η λυσσώδης αντίδραση των κυρίαρχων καθεστωτικών μέσων δεν σηματοδοτεί τίποτα άλλο από το φόβο και τον τρόμο τους απέναντι σε μια ενδεχόμενη "εξέγερση" μεγάλου μέρους της"αστικής βουλευτικής πλέμπας"
Μια "εξέγερση" της αστικής βουλευτικής "πλέμπας" που από πειθαρχημένο και πειθήνιο λόχοχειροκροτητών και άκριτων ψηφοπαρόχων, μπορεί να τη μετατρέψει, αλίμονο, σε ένα απαιτητικό βουλευόμενο σώμα, που επηρεάζεται από τους πολίτες και διεκδικεί να πεισθεί κάθε φορά για να δίνει τη ψήφο του!!!
Κάτι τέτοιο για τη "δικτατορία" των αγορών, της ΕΕ, των πιστωτών, του ευρώ και των τραπεζώνπου διανύουμε, μπορεί να ισοδυναμεί με μια άκρως επικίνδυνη αστάθεια, που θα επέφερε εξίσου επικίνδυνες δυσλειτουργίες, τριβές και παρενοχλήσεις, από τις οποίες μόνο οι δυνάμεις τηςΑριστεράς, που θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν.
Εξ' ου και αυτή η λυσσασμένη επίθεση σε βάρος των βουλευτών που "σύρθηκαν πίσω από τις συντεχνίες".
Η ενόχληση είναι γιατί πρώτη φορά στην "εποχή του μνημονίου" αποσταθεροποιείται η κοινοβουλευτική του βάση.
Η ενόχληση αφορά στο γιατί οι αστικές κοινοβουλευτικές ομάδες δεν ακολούθησαν, για άλλη μια φορά, τυφλά τη μεγάλη "συντεχνία" "ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΤΗΣ ΕΕ - ΤΟΥ ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑΣ"
Η ενόχληση κυρίως είναι διότι με κάτι τέτοια, αστοί βουλευτές, σα δεν ντρέπονται (!), "ρίχνουν νερό στο μύλο" της Αριστεράς και των απαράδεκτων ανατρεπτικών επιδιώξεων της!
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ"
Είναι τέτοιος, μάλιστα, ο "πανικός" ώστε ο Λ. Παπαδήμος, μετά τις "άνω - κάτω" ψηφοφορίες το βράδυ της Τρίτης, προωθεί για την Παρασκευή ή το Σάββατο, Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στη Σύσκεψη αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, μέτρα για την αυστηρή "πειθάρχηση"των βουλευτών, ενόψει, μάλιστα, πολύ πιο κρίσιμων ψηφοφοριών που θα αφορούν την σχεδιαζόμενηδανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.
Ταυτόχρονα, στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκε να τεθεί επί τάπητος θέμα κυβερνητικού ανασχηματισμού, μιας και το σημερινό σχήμα θεωρείται ελάχιστα "αποτελεσματικό", χωρίς συνοχή και με πολύ μικρό κύρος στις κοινοβουλευτικές ομάδες. Τελικά, η σκέψη αυτή "αποσύρθηκε" με τον κυβερνητικό επκπρόσωπο Παντελή Καψή, να δηλώνει σήμερα πως "αυτή τη στιγμή, πάνω στο τραπέζι δεν υπάρχει ανασχηματισμός".
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η Αριστερά θα βγάλει κανένα συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω;
Θα αντιληφθεί την μεγάλη δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε μικρό βήμα κοινής δράσης τωναριστερών δυνάμεων;
Θα καταλάβουμε ότι κάθε βήμα κοινής δράσης και συνεργασίας της Αριστεράς συνιστά ση σημερινή, ιδιαίτερα, συγκυρία, μια πραγματική "βόμβα" στα θεμέλια του βρώμικου συστήματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger