Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΚΕ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 16/01/2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η επιτυχία της Παναττικής απεργίας πρέπει να σηματοδοτήσει την πιο αποφασιστική αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην ανελέητη και διαρκή επίθεση που δέχεται στους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα εξοντωτικά χαράτσια από την κυβέρνηση των καπιταλιστών και της ΕΕ.
Η περήφανη αλύγιστη ταξική πάλη των απεργών χαλυβουργών, η πολύμορφη αλληλεγγύη στον αγώνα τους δείχνει το δρόμο. Η όξυνση της ταξικής πάλης είναι μονόδρομος, η συμφέρουσα επιλογή της εργατικής τάξης. Αλληλεγγύη, οργάνωση παντού, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.
Η εργατική τάξη πρέπει να σπάσει την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να πετάξει έξω από το κίνημά της τους ξεπουλημένους - εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Είναι παγίδα ο διάλογος, η συνδιαλλαγή με τους καπιταλιστές όπου θέλει για μια ακόμα φορά να σύρει τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ. Η λογική του «μικρότερου κακού», η υποταγή στους εκβιασμούς των βιομηχάνων, καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους στην πιο στυγνή εκμετάλλευση, στη μόνιμη εξαθλίωση. Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο. Οι μισθοί και τα δικαιώματά της δεν είναι κόστος.
Τα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό. Είναι αισχρό ψέμα αυτό που λένε οι συνδικαλιστές, τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ, ότι υπάρχει τρόπος να γίνει ανταγωνιστικό το κεφάλαιο χωρίς να τσακίζει τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και πριν την κρίση αυτή την πολιτική είχαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτή την πολιτική θα έχουν και μετά την κρίση. Το κεφάλαιο δεν μπορεί πια να έχει υψηλή κερδοφορία και να είναι ανταγωνιστικό, χωρίς να παίρνει πίσω όλες τις κατακτήσεις που αναγκάστηκε να παραχωρήσει σε προηγούμενες δεκαετίες στους μισθούς, στο εργασιακό, στην Ασφάλιση. Αυτό δείχνει ότι ο καπιταλισμός, το σύστημα που υπάρχει και λειτουργεί πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, έχει γεράσει και έχει σαπίσει. Μέτρα για την προστασία των ανέργων, κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Η επίθεση στα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας αφορά όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους, γι’ αυτό η εργατική τάξη πρέπει σήμερα να γίνει μια χαλύβδινη γροθιά ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης, στη γραμμή: Τέρμα οι θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, για τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, για να σωθεί η λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να εμποδίσει το ξήλωμα των κατακτήσεών της μόνο παλεύοντας για να κάνει νόμο το δίκιο της, για να βάλει τέρμα στην εκμετάλλευσή της. Είναι η δύναμη που πρέπει να ηγηθεί της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

ΑΘΗΝΑ 16/1/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger