Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία το «Dignite» που πλέει προς τη Γάζα


Έχει χαθεί η επικοινωνία


Από τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία έχει περικυκλωθεί το γαλλικό πλοίο «Dignite-Al Karama» του διεθνούς στολίσκου που βρίσκεται κοντά στη Γάζα.

«Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 10:06 (ώρα Ελλάδος) υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε μέσω Διαδικτύου» είπε ένας από τους οργανωτές της αποστολής, Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Το γαλλικό πλοίο του 2ου Στόλου της Ελευθερίας για τη Γάζα, παρά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ, επιδιώκει να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό και πλέει αργά προς τη Γάζα, όπου επρόκειτο να φτάσει νωρίς το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, ο ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλον είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα πλοίο να παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα.

«Εάν το πλοίο παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό και δοκιμάσει μία προκλητική ενέργεια, σίγουρα θα το παρεμποδίσουμε» είπε.

Το «Dignite-Al Karama» απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Έλληνες ακτιβιστές, η γνωστή δημοσιογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger