Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Θα ζητάνε ταυτότητες σε όλα τα πλοία;

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΜΑΣ ΑΝΆΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ?
Θα ζητούν ταυτότητες σε όλα τα πλοία!

Κάηκαν στο χυλό φυσάνε και το γιαούρτι στο υπουργείo Προστασίας του Πολίτη όπου υπάγεται και το Λιμενικό Σώμα.

Μετά το ταξίδι που έκαναν με το πλοίο της γραμμής οι 230 οικονομικοί μετανάστες χωρίς να έχουν επίσημα χαρτιά μαζί τους, από τα Χανιά στον Πειραιά για να καταλήξουν στη Νομική Σχολή, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης μετά από εντολή του υπουργού, Χρήστου Παπουτσή απέστειλε διαταγή σε όλες τις Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να καταστήσουν σαφές προς όλες τις εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις εταιρείες επιβατηγών πλοίων, ότι πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα η υποχρέωση τους να ελέγχουν την ταυτοπροσωπία των επιβατών με τον έλεγχο των προβλεπόμενων αποδεικτικών μέσων ταυτότητας.
Η διαταγή πήγε και σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα; Ωραία, λοιπόν. Δε θα μας ξαναγυρίσουν οι μακαρονάδες λαθρομετανάστες πίσω! Αφού ήταν τόσο απλό, γιατί δεν το έκαναν τόσον καιρό;;;
Και κρίμα που ο κ. Σούλης δεν προΐσταται και σε άλλα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, μετρό κλπ. Να μην έχει μόνο η Ηγουμενίτσα εγκλωβισμένους ανθρώπους. Να μαζευτούν και στο μετρό του Συντάγματος, και στις στάσεις της Ακαδημίας, και στον Ηλεκτρικό του Πειραιά και στα Υπεραστικά του Κηφισού και λοιπά και λοιπά. Μπουλούκια μεταναστών που δε θα μπορούν να μπουν γιατί θα γίνεται ο περίφημος έλεγχος ταυτοπροσωπίας!
Ε, ρε δουλειές με φούντες για τους πλαστογράφους! Χύμα στην Ομόνοια θα πουλάνε τα πλαστά αποδεικτικά!
Αλλά και έτσι να μην ήταν. Και να μπορούσε η Ακτοπλοΐα να κάνει αυτό που δεν μπορεί ούτε το λιμενικό και η αστυνομία, εδώ οι μετανάστες φτάνουν Ιταλία με καΐκια, δε θα έφταναν από την Κρήτη στον Πειραιά;
Ή μήπως θα άλλαζε κάτι αν αντί για τη Νομική της Αθήνας είχαν κάνει το ίδιο σε ένα πανεπιστήμιο της Κρήτης;
Και λατρεύω αυτή τη χώρα. Γιατί δεν πλήττεις ποτέ. Και αφθονούν τα ανέκδοτα...
Κι άντε τώρα να ζητάνε ευθύνη και από τα πληρώματα των πλοίων - γιατί εκεί το πάνε - που οι 230 άνθρωποι έφτασαν στον Πειραιά...
Είναι σαν τον έλεγχο αποδείξεων. Και το φανάρι το τίγκα στους μετανάστες που καθαρίζουν παμπρίζ. Και τους οδηγούς να δίνουν το κατιτίς... πχ στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως και Ιερά Οδός γωνία... Για φαντάσου λέει να ζητήσουν τα ρέστα από τους γιωταχήδες γιατί δέχονται υπηρεσίες άνευ αποδείξεως! και όχι μόνο αυτής που πάει στην εφορία αλλά και της ταυτότητας του καθαριστή του αυτοκινήτου σου!
Αργότερα μπορούν να επεκτείνουν τα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ, στους φούρνους και στα περίπτερα. Να τιμωρούνται αυστηρά όσοι πουλάνε σε πελάτες άνευ ελέγχου ταυτοπροσωπίας!
Οπότε και τι θα κάνουν οι λαθρομετανάστες; Να μετακινηθούν δε θα μπορούν. Να βγάλουν το ψωμί τους; Όχι. Αλλά και να το βγάλουν, δε θα μπορούν να μπουν σε φούρνο να το αγοράσουν!!!!!!
Τι θα κάνουν, λέω; Θα τα μαζέψουν και θα φύγουν!!!!!
Και υπάρχει πάντα το περιθώριο να εφαρμόσουν και άλλες παλιές μεθόδους. Να ζητάνε από τον κάθε πολίτη να αναφέρει πάραυτα στις αρχές όποιον βλέπει τριγύρω και υποψιάζεται ότι είναι λαθρομετανάστης. Θα διευκόλυνε τα μέγιστα αν υπήρχε και κανένας τετραψήφιος - σαν αυτόν για τις καταγγελίες καπνιστών - όπου θα παίρνεις τηλέφωνο χωρίς χρέωση και με διατήρηση της ανωνυμίας σου για να διευκολύνεις ως καλός πολίτης τις αρχές στο τιτάνιο έργο τους να καθαρίσει η χώρα από τους λαθρομετανάστες.
Ώσπου να συμβεί αυτό, να μας δώσουν έναν τετραψήφιο, έχω να αναφέρω τον παπά της πόλης μας. Που μαζεύει φαγητό και ταΐζει τους λαθρομετανάστες!!!!!! Και τη γειτόνισσα που την είδα να κρεμάει σακουλάκι στον κάδο με φαγητό. Και τη γιατρίνα του κέντρου υγείας μας, που πάει και τους εξετάζει και μάλιστα τζάμπα! Χωρίς να σκέφτεται ούτε τα διαφυγόντα κέρδη για την οικονομία της χώρας ούτε και πως διευκολύνει την παρουσία λαθρομεταναστών στη χώρα! Μα αν είναι δυνατόν δηλαδή! Πας κυρά μου και εξετάζεις έναν άρρωστο που δεν έχει αποδεικτικά νόμιμης παρουσίας στη χώρα; Άστον να ψοφήσει σαν το σκυλί!
Και για να μιλήσουμε σοβαρά. Δεν ανήκω σ' αυτούς που υποστηρίζουν άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Ούτε και θα είχα αντίρρηση να γίνεται έλεγχος στα σύνορα της χώρας και να μην μπαίνουν μέσα φουρνιές μεταναστών καθημερινά. Με αυτονόητο πως δε θα είχα αντίρρηση να αποσύρει πάραυτα η χώρα μου τα στρατεύματά της από τις χώρες αυτών των ανθρώπων. Και όλες οι άλλες χώρες της γης που στρατοπεδεύουν εκεί. Οι στρατιώτες να γυρίσουν στις πατρίδες τους και οι μετανάστες να μπορέσουν να ζήσουν στη δική τους πατρίδα. Όχι να ξενιτεύονται γιατί η χώρα τους έχει καταντήσει κόλαση.
Όσο όμως τα πράγματα είναι όπως είναι και η χώρα μας έχει κατακλυστεί από λαθρομετανάστες, τίθεται ζήτημα ανθρωπιστικό. Ένα αυτό. Και δεύτερο ότι δεν είναι δουλειά των πολιτών και των εργαζομένων να λύσουν το θέμα των λαθρομεταναστών. Ούτε και το αν μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό είναι θέμα των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας. Που αφενός δεν μπορούν να εμποδίσουν ούτε τις αφίξεις από το εξωτερικό αυτών των ανθρώπων και αφετέρου ζητάνε τώρα από τα πληρώματα των πλοίων να εμποδίσουν τις μετακινήσεις στο εσωτερικό!
Και το τελείως γελοίο είναι που αυτά τα πληρώματα τα έχουν σε επιστράτευση. Γιατί διαμαρτύρονται για τον αφελληνισμό τους. Πράγμα που θεωρείται λέει παράλογο να το ζητάνε. Δηλαδή τι; Ποιο είναι το ζητούμενο;
Ο νόμιμος Πακιστανός ναύτης να εμποδίζει τον παράνομο Πακιστανό επιβάτη;
Αυτό πια καταντάει νούμερο για επιθεώρηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger