Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Θανάσης Νάκος για υποβάθμιση του Νοσοκομείου





Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του Βόλου, μετά την πρόταση αναδιάταξης των υγειονομικών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) από το αρμόδιο Υπουργείο
.


Όπως αναλυτικά αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, η προτεινόμενη μείωση των νοσηλευτικών κλινών από τις 470, που προβλέπει το σημερινό οργανόγραμμα στο μέγιστο αριθμό των 330, θα έχει ως άμεση συνέπεια την αδυναμία του ιδρύματος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Νομού. Επιπλέον, η «ενοικίαση» του 20% των κλινών του Νοσοκομείου σε ιδιώτες, αφενός θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις διαθέσιμες κλίνες, και αφετέρου θα δημιουργήσει ασθενείς δύο ταχυτήτων στο ίδιο Νοσοκομείο.


Ο Θανάσης Νάκος, ζητά από τον ίδιο τον Υπουργό, με παρέμβασή του να προβεί στην άμεση τροποποίηση των σχετικών προτάσεων αναδιάταξης των μονάδων Ε.Σ.Υ. στο Νομό Μαγνησίας, ώστε να μην μειωθούν οι διαθέσιμες κλίνες στο Νοσοκομείο του Βόλου και να ιδρυθούν αυτόνομο ογκολογικό και νευροχειρουργικό τμήμα.
http://newsvolos.blogspot.com/2011/07/blog-post_5172.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger