Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΨΕΥΤΗ Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Κ. Λεβέντης. ΔΙΑΒΑΣΕ

Σε τραγωδία εξελίσσεται ο εγχώριος τουρισμός

Τραγική είναι η εικόνα στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού όπως την εκφράζουν τουριστικοί επιχειρηματίες και φορείς από Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς που άλλοτε έσφυζαν από Έλληνες.
Χαρακτηριστική είναι η απογοήτευση του ξενοδόχου και προέδρου της Ένωσης ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρη Πολλάλη, ο οποίος μιλώντας στο LTCnews εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την έλευση των Ελλήνων στην Λακωνία αλλά και στην Πελοπόννησο γενικότερα, απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Εκεί που πήγε κάτι να κινηθεί, αναφερόμενος στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πλέον με όλα αυτά που έχουν γίνει στην οικονομία ο Ελληνας δεν ταξιδεύει, καθώς δεν έχει χρήματα. Πλέον, όπως λέει ο κ. Πολλάλης, ο Ελληνας μας λέει, “τόσα έχω να δώσω” για την κράτηση!
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου, τονίζει ότι η κατάσταση με τον εγχώριο τουρισμό είναι απογοητευτική και στη Ζάκυνθο και μόνο ο Αύγουστος μπορεί να δώσει καποια ανάσα.
Την τραγική κατάσταση στην οποία βιώνει το εγχώριο τουριστικό προϊόν φανερώνει και έρευνα του ΙΝΚΑ, σύμφωνα με την οποία το 62% των Ελλήνων σε σχέση με το 59% πέρυσι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές για καθαρά οικονομικούς λόγους. Βάσει της έρευνας οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι οι εξής: οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.
Πάντα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σε ποσοστό 72% ο Ελληνας θα θα επιλέξει τις ολιγοήμερες αποδράσεις κυρίως σε φιλικά η συγγενικά σπίτια ή ακόμα ακόμα και τα ιδιόκτητα εξοχικά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 24% θα επιλέξει τη λύση των ενοικιαζόμενων δωματίων και τα ξενοδοχεία, τα οποία σημειωτέον προσφέρουν τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές.
http://www.ltcnews.gr/epikairotita/foreis/se-tragodia-exelissete-o-egchorios-tourismos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger