Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Το Συμβούλιο Μεταναστών καταδίκασε την εγκληματικότητα στη Μαγνησία


Θ' αποδώσει ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Ψήφισμα καταδίκης των περιστατικών βίας εγκληματικότητας, κακοποίησης γυναικών μεταναστών, οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης ενέκρινε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Μεταναστών, το ποίο θα σταλεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση στις αρχές Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους μετανάστες, ενώ ιδρύεται και γραφείο μεταναστών στο Δήμο που θα αιτείται να έχει τη στήριξη ενός νομικού αλλά και εθελοντική εργασία μεταναστών.

Στο συμβούλιο προκλήθηκε κόντρα μεταξύ της δικηγόρου Λιάνας Κουτσουβέλη, εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και των Πακιστανών και του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Ιγγλέση με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα βίας και εγκληματικότητας που σημειώθηκαν στη Μαγνησία. Ο κ. Ιγγλέσης σημείωσε ότι κάποιοι μετανάστες δεν σέβονται και δεν δίνουν καμία αξία στη ζωή και ζήτησε να εντοπιστούν, να απομονωθούν και να φύγουν στις χώρες τους. Ωστόσο για να δικαιολογήσει τη στάση του είπε ότι έχει κουμπάρους μετανάστες οι οποίοι ζουν νόμιμα στην χώρα.

Η δικηγόρος, εκπρόσωπος των Πακιστανών χαρακτήρισε θετική την πρόταση για ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων και πρόσθεσε πως το συμβούλιο έχει ρόλο να ενισχύσει την ένταξη μεταναστών στην κοινωνία. Η ίδια κάλεσε τα μέλη του συμβουλίου ν’ αποφύγουν ακραίες εκφράσεις τόσο στο ψήφισμα όσο και στη συζήτηση, καθώς δεν πρέπει ό,τι αρνητικό να αποδίδεται στους μετανάστες.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger