Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Άμεσες ενέργειες στο λιμάνι για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων



Σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου





Άμεσες ενέργειες στο λιμάνι για να βελτιωθεί η υποδοχή των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια και τρόποι για να επωφεληθεί περισσότερο από τις επισκέψεις αυτές ο Βόλος, κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Γ. Πρίγκος, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Ηλ. Τσαμπαρδούκας, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας κ. Απ. Παπαδούλης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Τσέλιος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κ. Λεβέντης.


Ο πρόεδρος του ΟΛΒ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τη συνεργασία του Οργανισμού με εταιρεία συμβούλων, οι οποίοι ειδικεύονται στην κρουαζιέρα και τους ενημέρωσε για τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών στην πόλη, από τους χιλιάδες επισκέπτες που θα φτάσουν το φετινό καλοκαίρι με τα κρουαζιερόπλοια.


Ανέφερε δε ότι το λιμάνι του Βόλου πλεονεκτεί έναντι άλλων γιατί μπορεί να δεχθεί κρουαζιερόπλοια μέχρι 350 μέτρα.
Στις άμεσες παρεμβάσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη περιλαμβάνονται:
• Η αναβάθμιση του σταθμού με αισθητικές και πρακτικές παρεμβάσεις (κατασκευή στεγάστρου).
• Ειδική ενημερωτική σήμανση στο σημείο της εξόδου των τουριστών.
• Παρουσίαση με χάρτες και ενημερωτικό υλικό των διαδρομών στην πόλη, αλλά και το κόστος των διαδρομών (ταξί, λεωφορεία).
• Τη δημιουργία λεωφορειακής γραμμής), σε συνεργασία με το τοπικό ΚΤΕΛ, από την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων προς την πόλη και κάποιες σημαντικές διαδρομές (π.χ. Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Η λειτουργία, το αμέσως επόμενο διάστημα, των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών στο σταθμό υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων.


Ο πρόεδρος του ΟΛΒ ανακοίνωσε ακόμη, πως ο Οργανισμός σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς του Βόλου πρόκειται να εκδώσει εκπτωτική κάρτα (Volos port visitor cart), με την οποία οι τουρίστες οι οποίοι φθάνουν δια θαλάσσης στο Βόλο, θα μπορούν να προμηθεύονται, με σημαντική έκπτωση, προϊόντα από συμβεβλημένα καταστήματα.

Παράλληλα στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως πρέπει να σταματήσουν αρνητικά φαινόμενα στην πόλη (π.χ. προβλήματα καθαριότητας), ώστε να δημιουργείται θετική εικόνα στον επισκέπτη.

Προβολή του Βόλου για κρουαζιέρες
Εντωμεταξύ η εταιρεία συμβούλων κρουαζιέρας, η οποία συνεργάζεται με τον ΟΛΒ, έχει προχωρήσει σε μια σειρά επαφές σε διεθνή forum με στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως προορισμός κρουαζιέρας.

Η αρχή έγινε από το Μαϊάμι, όπου έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους των τριών κυρίαρχων ομίλων και με στελέχη θυγατρικών τους εταιριών του κλάδου της κρουαζιέρας και η παρουσίαση συνεχίστηκε στο συνέδριο εργασίας της MedCruise στις αρχές Ιουνίου 2011 στον Πειραιά, με επαφές με τα μέλη των εταιρειών: Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Holland America, Pullmantur, MSC, VShips και Louis Cruises.
Ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα του Βόλου τα 4 κορυφαία παγκόσμια περιοδικά του κλάδου και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών στο πρόσφατο συνέδριο των Ποσειδωνίων, (POSIDONIA SEA TOURISM FORUM), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Συμφωνήθηκε τέλος, να επισκεφθεί το λιμάνι του Βόλου και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του ως προορισμός κρουαζιέρας ο John Tercek αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises Ltd, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τις επενδύσεις του παγκόσμιου ομίλου σε λιμάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger