Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

24ωρη απεργία ΠΝΟ την Πέμπτη



Σε 24ωρη απεργία για τη Πέμπτη 30 Ιουνίου κάλεσε σήμερα τα πληρώματα όλων των κατηγοριών πλοίων στα λιμάνι της Αττικής η ΠΝΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλλαγή που επιφέρει το Μεσοπρόθεσμο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών.
Η απόφαση για την απεργία, η οποία έχει προγραμματιστεί τις ώρες 00.01 έως 24.00 της 30/6, ελήφθη από τη Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της με την προοπτική της περαιτέρω κλιμάκωσης.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από «την αιφνιδιαστική, εξοργιστική, προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει διατάξεις στο άρθρο 44 του σχεδίου νόμου “Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015” με τις οποίες κυριολεκτικά ισοπεδώνονται τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών, τα οποία διαμορφώθηκαν ύστερα από σκληρούς, αλλεπάλληλους αγώνες και θυσίες δεκαετιών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της.
Με τις αλλαγές, καταργούνται ουσιαστικά όλες οι διατάξεις του Ν. 3075/2002 που προβλέπουν, εκτός των άλλων, όλες τις αναπροσαρμογές και τις αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών κατά 6% αναδρομικά από 1/1/2011.
Στο άρθρο προβλέπεται και πρόσθετη παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους. «Δηλαδή καταργούνται τα αυτονόητα που προέρχονται από την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος, αφού είναι σύνηθες ο ναυτικός να εισέρχεται σε νεαρή ηλικία στο επάγγελμα και ύστερα από χρόνια σκληρής δουλειάς και θαλάσσιας υπηρεσίας να θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν την συμπλήρωση των 60 ετών».
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί την Κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν» και προειδοποιεί πως σε αντίθετη περίπτωση η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα προχωρήσει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, στοχεύοντας την άμεση απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 44 που αφορούν το ΝΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger