Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Αστυνομίας - Εμπορικού Συλλόγου


Το πλαίσιο συνεργασίας και του συντονισμού των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην καθαριότητα, την αστυνόμευση, το παρεμπόριο και την επαιτεία, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα καθόρισαν Δήμος Βόλου, Εμπορικός Σύλλογος και Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της εμπορικής αγοράς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την καλύτερη εικόνα της πόλης στους επισκέπτες που θα επιλέξουν να γιορτάσουν το Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Βόλου, την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο.
Ειδικότερα, έμφαση θα δοθεί στην εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής αγοράς όπου η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Έντονη θα είναι η παρουσία ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, για τη διενέργεια ελέγχων, με σκοπό την απομάκρυνση παράνομων μικροπωλητών και επαιτών, καθώς πρόκειται για φαινόμενα που παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη διάρκεια εορταστικών περιόδων.
Από την πλευρά της η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έχει ήδη καταρτίσει έκτακτο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης, ενώ το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ανέλαβε να ευαισθητοποιήσει τα μέλη του ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια, πειθαρχώντας σε ορισμένα βασικά μέτρα. Συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες καλούνται να μη βγάζουν χαρτοκιβώτια σε ώρες που δεν προβλέπεται αποκομιδή, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και η εικόνα της αγοράς να είναι ελκυστική για το καταναλωτικό κοινό.
Το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τις ημέρες του Πάσχα έχει ως εξής:
Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου: Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει κανονικά από τις περιοχές που διέρχονται τα απορριμματοφόρα κάθε Παρασκευή, ώρα 5 το πρωί και 8 το βράδυ, ενώ θα εργαστούν επίσης 2 οχήματα για την αποκομιδή της ανακύκλωσης (πρωί) και 3 σάρωθρα.
Μ. Σάββατο 23 Απριλίου: Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει κανονικά, ώρα 5 το πρωί και 3 το μεσημέρι, ενώ θα εργαστούν επίσης 2 οχήματα για την αποκομιδή της ανακύκλωσης το πρωί και 1 το απόγευμα, καθώς και 2 σάρωθρα.
Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου: Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει πρωί και απόγευμα με ένα όχημα και ένα σάρωθρο, όπως επίσης και η αποκομιδή της ανακύκλωσης.
Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου: Αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνει μόνο από την περιοχή του κέντρου με ένα όχημα και ένα σάρωθρο.
Τέλος, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου συμβουλεύει τους πολίτες να μην τοποθετούν κάρβουνα στους κάδους απορριμμάτων διότι υπάρχει κίνδυνος φωτιάς και καταστροφής των κάδων, να μη βγάλουν παλιές ψησταριές, σούβλες, σίδερα και ογκώδη αντικείμενα δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στο τηλέφωνο 2421080959 (τις εργάσιμες ημέρες) προκειμένου να συνεννοηθούν για την αποκομιδή τους.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Χ. Τσαμπάζης και Π. Πελεκάνος αντίστοιχα, ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Σ. Κυριάκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Βόλου Β. Μαρκογιαννάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλ. Μαγαλιός και τα μέλη της διοίκησης Ν. Λιθαδιώτης και Θ. Κατσαγιώργης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger