Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Βροχές σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά.

 Για εκδήλωση καταιγίδας στο Θερμαϊκό κόλπο, που θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί με έκτακτη ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο

Στη Μακεδονία και τη Θράκη
ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι ισχυρές. Γρήγορα ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες σποραδικές βροχές και πιθανώς στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια πρόσκαιρες καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στις Κυκλάδες πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που πιθανώς να είναι ισχυρές και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρη βροχή και πιθανώς στα ανατολικά καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση και βαθμιαία θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger