Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Με καλοκαιρία το ψήσιμο του οβελία και στην Σκοπελο!




Χιόνισε στα Χάνια, σταδιακή βελτίωση από αύριο Μεγάλη Τετάρτη


Από αύριο το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση του καιρού στη Μαγνησία, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει καλοκαιρία με τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας να αγγίζει και τους 23 βαθμούς Kελσίου. Πάντως, χθες, χιόνισε στο Πήλιο με το ύψος του χιονιού στα Χάνια να αγγίζει και τα δέκα εκατοστά, ενώ η κίνηση των οχημάτων γινόταν για κάποιες ώρες μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χειμωνιάτικο σκηνικό επικρατεί από το Σάββατο του Λαζάρου στη Μαγνησία με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να μην ξεπερνά του 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους, στις ορεινές περιοχές του νομού, επικρατούσε ψύχος με μηδέν βαθμούς.
Και σήμερα Μεγάλη Τρίτη αναμένεται ο καιρός να είναι άστατος, με λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ βροχοπτώσεις ίσως και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στο Πήλιο. Τουλάχιστον η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα σημειώσει σήμερα μια μικρή αύξηση γύρω στους δύο με τρεις βαθμούς.
Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Όπως τονίζει οι μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, μέχρι και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο καιρός θα παραμείνει άστατος στη Μαγνησία. Μετά το απόγευμα όμως θα σημειωθεί βελτίωση, η οποία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου θα υπάρχει στη Μαγνησία ηλιοφάνεια. Βέβαια λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν, η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα διατηρηθεί στους 18-19 βαθμούς Κελσίου. Από τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανέβει και η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα αγγίξει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Γενικά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν τόσο την Κυριακή του Πάσχα, όσο και τη Δευτέρα.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών δεν αποτελούν έκπληξη, αφού είθισται τον Απρίλιο να σημειώνονται τέτοιους είδους μεταπτώσεις. Πάντως εκτίμησε ότι από δω και πέρα η θερμοκρασία σταδιακά αυξάνει και δύσκολα θα εμφανιστούν ξανά τέτοιου είδους χειμωνιάτικα πισωγυρίσματα στον καιρό.
http://deliverme.gr/?p=7225

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger