Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης αναφέρει: «Προβλήματα μείζονος σημασίας αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου κι ενώ η αδιαφορία της Πολιτείας έχει οδηγήσει σε τραγικές ελλείψεις, την κατάσταση στα χέρια τους αποφασίζουν να πάρουν οι πολίτες, κινητοποιούμενοι και ζητώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες παρεμβάσεις μας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Στο Οργανόγραμμά του, που χρήζει επικαιροποίησης καθώς χρονολογείται από το 1986, προβλέπονται 42 οργανικές θέσεις, καλυμμένες όμως σήμερα είναι μόνο οι 26.
Η Σκιάθος, πανευρωπαϊκά έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των τουριστών και ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη. Επίσης, και στην περίοδο του Πάσχα, εκτιμάται ότι θα επισκεφτεί πολύς κόσμος το νησί.
Στην ίδια αυτή περίοδο, ωστόσο, και ειδικότερα από τη Μ. Παρασκευή, 22 Απριλίου, και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, όπως έχει γνωστό δεν θα υπάρχει εφημερεύων γιατρός ούτε νοσηλεύτρια, ενώ σύντομα λόγω συνταξιοδότησης αφ' ενός και λήξης οκτάμηνης σύμβασης αφ' ετέρου, δεν θα υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων. Εξάλλου, εδώ και καιρό οι κάτοικοι του νησιού εξυπηρετούνται μόνο από ένα ασθενοφόρο, καθώς το άλλο είναι χαλασμένο και δεν έχει επισκευαστεί.
Κύριε υπουργέ, πολλάκις έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο σας ξεκάθαρες απαντήσεις, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αλλά και σαφείς δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, οι απαντήσεις όμως που λαμβάνουμε είναι γενικόλογες και ασαφείς και σε καμία περίπτωση προσφέρουν λύσεις.
Καταθέτω την παραπάνω αναφορά και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger