Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γεωλογική πολυθεματική χαρτογράφηση του νομού Μαγνησίας



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ όπως ανακοίνωσε η Ροδούλα Ζήση
Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός της, των ερωτήσεων και συναντήσεών της για τα προβλήματα του Ν. Μαγνησίας, σε σχέση με τους υδάτινους πόρους και τις υπεδάφιες γεωλογικές συνθήκες, ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), σχετικά με το έργο «Γεωλογική, πολυθεματική χαρτογράφηση μεγάλης κλίμακας περιοχής Βόλου Ν. Μαγνησίας», το οποίο υπεβλήθη στο ΥΠΕΚΑ, εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπουργό και βρίσκεται στη Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ.


Στόχος του προτεινόμενου ερευνητικού έργου είναι: η δημιουργία πολυγεωθεματικών χαρτών μεγάλης κλίμακας για τις αστικές και περιαστικές περιοχές του Δήμου Βόλου Ν. Μαγνησίας.

Οι πολυγεωθεματικοί χάρτες θα αποτυπώνουν το γεωδυναμικό καθεστώς των επιφανειακών και υπεδάφιων γεωλογικών συνθηκών, την υπάρχουσα κατάσταση των υδάτινων πόρων (τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά τους) και τα φυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί συλλογή δεδομένων υπαίθρου και υλοποίηση εφαρμοσμένων εργασιών σε έκταση 50 τετρ. Χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή του αστικού κέντρου του Βόλου, όπως αυτή ορίζεται στα τοπογραφικά φύλλα κλίμακας 1: 5.000 της ΓΥΣ. Τα αποτελέσματα του στόχου που περιγράφηκε θα χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη των παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν αστοχίες και προβλήματα σε μελλοντικές τεχνικές, γεωτεχνικές, υδρογεωλογικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις.


Η κ. Ζήση εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική εξέλιξη αυτής της προσπάθειας, που θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή μας να έχει, επιτέλους την πολυθεματική και γεωλογική χαρτογράφηση, που αποτελεί κυρίαρχη υποδομή για την ανάπτυξη σημαντικών έργων.
 magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger