Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Συνεδρίαση του ΣΠΟ για την αντιπυρική περίοδο


Χθες στην Περιφερειακή Ενότητα παρουσία Δήμων και φορέων




Συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο, με αντικείμενο τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι Δήμοι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και προκειμένου να ανταποκριθούν σε μια επικίνδυνη κατάσταση, σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι οκτώ Καλλικρατικοί Δήμοι της Μαγνησίας, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, η Αερολέσχη, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ, το Δασαρχείο Βόλου και οι εθελοντικές ομάδες, που κατέθεσαν τις ιδέες και τις γνώσεις τους, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη συνεργασία. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και μια νέα εθελοντική ομάδα που δημιουργείται στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς. Μάλιστα έγιναν και νέες προτάσεις, με βάση τις αδυναμίες προηγούμενων χρόνων.


Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλου, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας περιφερειακού συμβούλου Λεωνίδα Ρίνη, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Βαρδακάρη, που έθεσε τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι και τόνισε την ανάγκη φέτος να διορθωθούν.


Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις, που κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, θα καταγραφούν στο Τοπικό Σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Γράφει: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger