Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Είκοσι ψόφια γουρούνια περίμεναν ταξί!

Είκοσι ψόφια γουρούνια περίμεναν ταξί!
Χθες το πρωί κτηνοτρόφος βρήκε 20 ψόφια γουρούνια στη μονάδα του. Πήρε τηλέφωνο αμέσως το Κτηνιατρικό Κέντρο Βόλου προκειμένου να ζητήσει να μεταβεί κτηνίατρος για δειγματοληψία και η απάντηση που πήρε ήταν ότι η Υπηρεσία δεν είχε στην διάθεση της αμάξι και θα έπρεπε ο υπάλληλος να μεταβεί στην περιοχή με ταξί το αντίτιμο του οποίου και θα πλήρωνε ο ίδιος ο κτηνοτρόφος!!!
Την ίδια στιγμή από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μαγνησίας, λείπουν οι μισοί υπάλληλοι με άδεια εν μέσω Πάσχα, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν από την Μεγάλη Εβδομάδα!!!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν και ο κτηνοτρόφος από τα Κανάλια Απόστολος Πηνιάρης πήγε στην μονάδα του και βρήκε τα 20 από τα 120 γουρούνια που έχει συνολικά ψόφια!
Αμέσως πήρε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Βόλου και επικοινώνησε με τον κτηνίατρο Παντελή Καταρακιά στον οποίο περιέγραψε το περιστατικό και ζήτησε να μεταβεί στην μονάδα του κτηνίατρος για δειγματοληψία ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου των γουρουνιών.
Η απάντηση που πήρε από τον υπάλληλο του Κέντρου ήταν ότι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην Υπηρεσία και ότι η κτηνίατρος βρισκόταν ήδη στα Κανάλια για εμβολιασμό ζώων και αν ήθελε ο κτηνοτρόφος μετά θα μπορούσε να πάει και σε εκείνον. Βέβαια αυτό δεν ήταν τόσο απλό γιατί η κτηνίατρος στα Κανάλια είχε πάει με ταξί που είχε δεχτεί να πληρώσει ο κτηνοτρόφος τα ζώα του οποίου θα εμβολίαζε. Το ίδιο λοιπόν ζητήθηκε και από τον κ. Πηνιάρη, να πληρώσει δηλαδή το ταξί που θα μετέφερε την κτηνίατρο σε αυτόν και από εκεί πίσω στο Βόλο, κάτι και το οποίο δεν δέχτηκε.
Ερωτηθείς ο κ. Καταρακιάς για το περιστατικό απάντησε ότι πράγματι είπαν στον κτηνοτρόφο ότι θα πρέπει να πληρώσει το ταξί καθώς η Υπηρεσία αυτή την στιγμή έχει μόνο τρία αμάξια καθώς και συγκεκριμένο αλλά και πολύ περιορισμένο μπάτζετ στην κατανάλωση βενζίνης.
«Πιστέψτε με κάνουμε κάθε μέρα αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία στο Τμήμα Αυτοκινήτων για να μας δίνουν αλλά δεν γίνεται τίποτα. Έτσι αναγκαστικά πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν το ταξί. Εγώ πιέζω τους ανωτέρους μου ωστόσο δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο», επισήμανε.
Από την πλευρά του ωστόσο ο κ. Πηνιάρης – ο οποίος όπως υποστηρίζει έχει υποψίες ότι τα γουρούνια δηλητηριάστηκαν – χθες ήταν εξοργισμένος «δεν υπάρχει πολιτεία, δεν υπάρχει τίποτα. Θα πληρώσω εγώ την δημόσια υπηρεσία για να έρθει να μου κάνει έλεγχο; Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα»!
Λείπει με άδεια η μισή υπηρεσία Εν τω μεταξύ σε αναζήτηση του τι έχει γίνει με την υπόθεση του κ. Πηνιάρη ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήρθε σε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Λιάνο και διαπίστωσε πως από την Υπηρεσία – ενόψει Πάσχα μάλιστα – λείπει το μισό προσωπικό.
Με άδεια λείπουν τόσο ο Προϊστάμενος όσο και μία ακόμα υπάλληλος, ενώ η μία κτηνίατρος βρισκόταν σε έλεγχο στα σφαγεία! Από τις άδειες επιστρέφουν την Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι τότε μένει να εργαστούν για το Πάσχα οι δύο κτηνίατροι του Κτηνιατρικού Κέντρου Βόλου.
Μάλιστα όταν ο κ. Λιάνος ρωτήθηκε για το περιστατικό απάντησε πως «λογικό θα είναι να μην εξυπηρετήθηκε ο κύριος γιατί μάλλον θα του απάντησε στο τηλέφωνο διοικητικός υπάλληλος που δεν γνωρίζει».
Έλεγχοι από… Μεγάλη ΕβδομάδαΤην ίδια στιγμή σε μια περίοδο που οι έλεγχοι στην αγορά θα έπρεπε να έχουν ενταθεί κανένα κλιμάκιο δεν έχει βγει ακόμα στους δρόμους και σύμφωνα με το κ. Λιάνο οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν από την Μεγάλη Εβδομάδα.
Μάλιστα σε ερώτηση για το αν είναι λίγο καθυστερημένη η έναρξη των ελέγχων ο κ. Λιάνος απάντησε ότι κάθε χρόνο γίνονται αυτή την περίοδο παρόλο που την Μεγάλη Εβδομάδα οι περισσότεροι καταναλωτές ήδη έχουν παραγγείλει το αρνί ή το κατσίκι για την Κυριακή του Πάσχα. Οι έλεγχοι γίνονται από μικτά κλιμάκια του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Τμήματος Εμπορίου.
Σημειώνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που μερικές μέρες πριν κρεοπώλες από την επαρχία Αλμυρού κατήγγειλαν ελληνοποιήσεις κρεάτων από κρεοπώλη που δραστηριοποιείται στο Νομό, καταγγελίες που από ότι φαίνεται δεν στάθηκαν ικανές να δραστηριοποιήσουν την υπηρεσία.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι «ακέφαλα» ουσιαστικά είναι εδώ και καιρό τα Σφαγεία Βόλου ενόψει εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και παραιτήσεων από την υφιστάμενη διοίκηση. Παραιτήθηκαν τόσο ο πρόεδρος Απόστολος Καψιώτης, όσο και ο εκπρόσωπος του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Μπενάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας αλλά και ο εκπρόσωπος της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας Αντρέας Αϊβαζόγλου με αποτέλεσμα τα Σφαγεία να λειτουργούν με «αυτόματο πιλότο»!
http://www.taxydromos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger