Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διακινητής χασίς ετών 16!

Διακινητής χασίς ετών 16!
Είναι από τις υποθέσεις οι οποίες προβληματίζουν έντονα τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών βρίσκονται μπροστά σε έναν 16χρονο!
 
Ανήλικο μαθητή σχολείου του Βόλου συνέλαβαν προχθές στις 7:30 το απόγευμα αστυνομικοί της Δίωξης. Ο μαθητής παρακολουθούνταν τις τελευταίες ημέρες ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στις αστυνομικές αρχές για πώληση χασίς σε νεαρής ηλικίας άτομα, μεταξύ τους και αρκετοί μαθητές.
 
Οι κινήσεις του τέθηκαν σε «κλοιό» και διαπιστώθηκε η ανταλλαγή χασίς και χρημάτων μεταξύ του 16χρονου με συμμαθητές του σε διάφορα σημεία εκτός σχολικού χώρου.
 
Προχθές το απόγευμα αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο στο σπίτι, όπου ο 16χρονος μαθητής διαμένει με τους γονείς του. Με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου οι ποσότητες χασίς εντοπίστηκαν στο υπόγειο της κατοικίας. Εκεί ήταν η καβάτζα του 16χρονου μαθητή. Για τους αστυνομικούς δεν αποτέλεσε έκπληξη μόνο η μεγάλη ποσότητα που βρέθηκε κρυμμένη, αλλά το γεγονός ότι ήταν ήδη χωρισμένη σε 19 νάιλον συσκευασίες, έτοιμη δηλαδή να πουληθεί. Συνολικά η ποσότητα που βρέθηκε ήταν 180,3 γραμμαρίων.
 
Οι γονείς του υπέστησαν σοκ στη θέα των αστυνομικών και φαίνεται ότι δεν είχαν υποψιαστεί τίποτε σχετικά με την εμπλοκή του γιου τους σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος μαθητής φέρεται να πουλούσε εντατικά το τελευταίο δίμηνο ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στην κατεύθυνση εντοπισμού του προσώπου ή των προσώπων, οι οποίοι «μύησαν» τον 16χρονο στη διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως των δραστών που τον προμήθευαν χασίς.
 
Χθες ο 16χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέας Υπηρεσίας Βόλου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών και παραπέμφθηκε για την απολογία του στον Ανακριτή.
 taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger