Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Mini ταξιδιωτικός Σκόπελος

Οι λόγοι για διακοπές στη Σκόπελο είναι πολλοί! Να μερικοί!!!
Η Σκόπελος είναι από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, οπότε επισκεφθείτε την όσο προλαβαίνετε...
Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Σκοπέλου, διαθέτει υπέροχο κάστρο με καταπληκτική θέα και αναλλοίωτο παραδοσιακό χρώμα μεταξύ κόκκινων κεραμοσκεπών και πηλιωρίτικης πέτρας.
Σκόπελος, κεραμοσκεπές
Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη Σκόπελο είναι η Παναγίτσα του Πύργου. Επισκεφθείτε τα ξωκλήσια της και ανακαλύψτε τις αυλές με τις βουκαμβίλιες που κρύβονται στο πίσω μέρος τους! Είναι εντυπωσιακές! Στα αξιοθέατα της Σκοπέλου συγκαταλέγονται και οι λαξευτοί βράχοι, θα τους βρείτε μπροστά σας!
Επίσης αν είστε της πεζοπορίας ανεβείτε προς Δέλφι στη Σκόπελο. Σε υψόμετρο κάτι λιγότερο από 700 μέτρα η θέα των Σποράδων είναι εκπλητική, ενλω η διαδρομή μέσα από πυκνό δάσος θα σας αναζωογονήσει οπωσδήποτε!
Σκόπελος, παραλία ΓλώσσαΚολυμπήστε στην οργανωμένη παραλία του Στάφυλου στη Σκόπελο, ή πάρτε το μονοπάτι από εκεί προς στην πιο ήσυχη διπλανή παραλία Βελανιό, με υπέροχη αμμουδιά (επιλέγεται συχνά καί από γυμνιστές). Για τις απογευματινές ώρες επιλέξτε την παραλία του Πανόρμου, με βαθιά καθαρά νερά, ψαροταβέρνες, το φυσικό λιμανάκι Μπλο και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα (φημίζεται γι αυτό).  Άλλες παραλίες στη Σκόπελο είναι η Γλώσσα, η Καστάνη και η Μηλιά. Οι Σκοπελίτες είναι φανατικοί υποστηρικτές της δεύτερης! Αν δεν θέλετε βότσαλο (οι περισσότερες παραλίες της είναι βοτσαλωτές) επιλέξτε το Λιμνονάρι, ενώ αν θέλετε μια παραλία μικρότερη επιλέξτε τις Αντρίνες! Οι Αντρίνες και η Μηλιά προτιμώνται κυρίως από τους free campers (το νησί για όποιον σχεδιάζει διακοπές σε camping, δεν διαθέτει οργανωμένο camping).
Σκόπελος, Στάφυλος
Σκόπελος, Πάνορμος
Σκόπελος, Βελανιό
Σε γενικές γραμμές για διαμονή οι περισσότεροι επιλέγουν Πάνορμο ή Χώρα όπου υπάρχουν και περισσότερες εναλλακτικές!
Για φαγητό στη Σκόπελο μας πρότειναν το Αγνάντι με ευφάνταστους συνδυασμούς, τον Θωμά με ντόπια κρέατα και το Εστιατόριο της Άννας στη Χώρα (σήμα ακτατεθέν ο φοίνικας)!Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε Σκοπελίτικη Τυρόπιτα, Σκοπελίτικο κρασί και Σκοπελίτικη πίτα καρυδιού!
Η νυχτερινή ζωή κυλάει σε χαλαρούς ρυθμούς με μικρά κυρίως μπαράκια, στο λιμάνι της Σκοπέλου. Κλείστε τη μέρα σας κάπως έτσι...

Σκόπελος σοκάκι
 ΑΠΟ ΤΟ pamediakopes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger